Manchester City vs Newcastle: Bästa oddsen och matchtipsen

Manchester City är stora favoriter och förväntas vinna mot Newcastle, som de möter på lördag. I sin nuvarande form ska en vinst på Etihad Stadium vara det självklara resultatet.

Kollar vi på den nuvarande tabellställningen i Premier League, skijs de två lagen åt med 14 poäng. Manchester City kliver in i omgång 26 som nummer 2 med 55 poäng på kontot så här långt. Efter 25 rundor spelade, har Newcastle samlat ihop 41 poäng, som placerar dem på 5 i tabellen.

Newcastle går in i matchen på lördag med hopp om att minska luckan i Premier League-tabellen och komma närmare sina motståndare Manchester City. Å andra sidan kommer favoriterna i den här striden försöka ta ytterligare kliv ifrån dem i toppen av ligan.

Statistik och fakta för Manchester City vs Newcastle i Premier League

  • Manchester City har gjort mål på de senaste 29 hemmamatcherna
  • Manchester City har vunnit 24 av sina senaste 26 hemmamatcher
  • Manchester City har inte förlorat 29 av sina senaste 31 hemmamatcher
  • Manchester City har gjort mål i 18 av de senaste 20 matcherna
  • Manchester City har vann 4 i de senaste 5 hemma matcherna, medan gjort mer än 2.5 mål
  • I de senaste 14 Newcastles matcher, var antalet mål under 3.5
  • Newcastle har inte förlorat 24 av sina senaste 26 matcher
  • Newcastle har inte förlorat 13 av sina senaste 15 bortamatcher
  • I 9 av Newcastles senaste 11 matcher var antalet av mål under 2.5
  • I de senaste 6 Newcastles bortamatcher, var antalet mål under 3.5

Manchester City vs Newcastle Preview

Manchester City form

Manchester City tog sju poäng från sina tre senaste matcher där man inledde med ett 1-1-kryss mot RB Leipzig. Nästa var en 1-4-seger mot Bournemouth, innan Bristol City besegrades i en 0-3-vinst. Manchester City har tagit 19 poäng i deras elva matcher mot lag från den övre halvan av Premier League-tabellen. De vann sex av dessa matcher med 24 mål mot 17. Manchester City tog fyra segrar i sina sex senaste Premier League-matcher på Manchester City:s stadion. En oavgjord och en förlust var deras facit, där de släppte in sju och gjorde 14 mål.

Newcastle form

Ett oavgjort resultat är det enda positiva som Newcastle har med sig från de tre senaste matcherna. De tog poängen efter 1-1 mot Bournemouth, sedan kammade man noll mot Liverpool i en 0-2-match. Sist blev det mer besvikelse då Manchester United vann med 2-0. Newcastle har kämpat sig till tre vinster och tolv poäng från sina senste sex matcher mot topp 6-lagen. De gjorde tio i dessa matcher, men släppte även in fem mål. Newcastle tog tre av sex möjliga bortasegrar i Premier League, där man även spelade oavgjort tre draws och klarade sig utan någon förlust. De gjorde tio mål och släppte in tre bakåt.

Manchester City vs Newcastle H2H

Deras senaste möte i Premier League var en otrolig match som slutade 3-3. Ett ovanligt resultat vi inte skulle ha något emot att få se igen kommande lördag. Manchester City älskar att möta Newcastle, då de har vunnit sju gånger i deras senaste tio möten. Inte minst i det senaste mötet då Manchester City körde över kommande motståndarna med 3-3. Högsta odds hos spelbolagen på hemmavinst är 1.44. Manchester City vann samtliga 13 hemmamatcher mot Newcastle på Manchester City:s stadion. De senaste 4 Premier League mötena mellan Manchester City och Newcastle slutade med över 2.5 mål. Båda lagen hittade nät sex gånger i de senaste tio matcherna mellan Manchester City och Newcastle. Bästa odds på BLGM finns hos spelbolagen till 1.91.

Över 2.5 mål gick in nio gånger i de senaste tio matcherna mellan de här lagen. Manchester City gjorde ett snitt på 3.1 mål, där Newcastle snittade 1.2 mål. Båda lagen göra mål var vinnande sex gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i sex av Manchester City’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 2.3 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i två av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 0.9 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Premier League

Manchester City tog samtliga tre poäng åtta gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade ett och åkte på ett förluster under den här perioden. Newcastle vann fem av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort tre och förlorade två. Newcastle höll sina motståndare från att göra mål fem gånger av de 10 senaste bortamatcherna. Medan Manchester City har lyckats hålla nollan i fem av de 10 senaste på hemmaplan.

Senaste lagnyheter

Manchester City har öppnat målskyttet i imponerande åtta matcher av de senaste tio matcher. Newcastle gjorde första målet fem gånger i de senaste tio matcherna. Båda lagen gjorde mål i 4 raka matcher för Manchester City. Manchester City har gjort mål i 13 raka hemmamöten med Newcastle.

När man tittar på vilka spelare som är i form i båda lagen, ser vi några intressanta namn. Erling Braut Haaland står ut när det gäller Manchester City, och Callum Wilson för gästerna. Vi förväntar oss att bådas namn kommer att synas i målprotokollet för sina lag på kommande lördag.

Manchester City kan sakna upp till fyra spelare till deras kommande match på lördag. Det är ingen mening att Benjamin Mendy kommer till Manchester Citys omklädningsrum, eftersom han är avstängd.

Jack Grealish, Ruben Dias och Julian Alvarez finns bland de tre spelarna som saknas för Manchester City på lördag.

Bland de tre spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Allan Saint-Maximin, Matt Targett och Emil Krafth.