Manchester City vs Tottenham: Bästa oddsen och matchtipsen

Manchester City njuter av värdskapet, när gästande Tottenham besöker på söndag för en tuff match i Premier League. De förtnämnda kommer återigen försöka utnyttja hemmafördelen. Priserna från spelbolagen återspeglar hur mycket de förväntar sig att Manchester City drar ifrån med 3 nya poäng kommande söndag. De möter ett Tottenham i Premier League och de sistnämnda bör få det tufft då Manchester City behöver plocka viktiga poäng.

Plcerade som två i tabellen har Manchester City plockat 29 poäng efter 13 matcher. På 26 poäng, är Tottenham rankade som fem med 13 den här säsongen. Manchester City jagar förstaplatsen i Premier League efter ha plockat 29 poäng från de inledande 13 matcherna. Tottenham släpar efter på 26 poäng på 13 omgångar, vilket placerar dom som nummer 5 i tabellen.

Både Manchester City och Tottenham siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte på söndag. Genom att gå in i mötet som favorit kommer Manchester City att vara mycket motiverade att förlänga den obesegrade sviten de just nu har i Premier League.De borde ha en hyfsad chans att lösa ytterligare en seger här. Besökarna kommer utan tvekan försöka göra det jobbigt, men med tanke på värdarnas fina form bör det bli väldigt svårt.

Manchester City vs Tottenham Statistik

  • Manchester City har gjort mål på de senaste 53 hemmamatcherna
  • Manchester City har inte förlorat 31 av sina senaste 33 hemmamatcher
  • Manchester City har gjort mål i 23 av de senaste 25 matcherna
  • Manchester City har vunnit 8 av sina senaste 9 hemmamatcher
  • Manchester City har vann 6 i de senaste 7 hemma matcherna, medan gjort mer än 1.5 mål
  • Tottenham Hotspur har gjort mål på de senaste 30 matcherna
  • I 14 av de senaste 16 bortamatcherna Tottenham Hotspur har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Tottenham Hotspur har gjort mål på de senaste 16 bortamatcherna
  • I 12 av Tottenham Hotspurs senaste 14 bortamatcher var antalet av mål över 2.5
  • I 9 av de senaste 11 matcherna Tottenham Hotspur har spelat, har båda lagen gjort mål

Manchester City vs Tottenham Preview

Manchester City form

Manchester City ser för närvarande stabila ut och är obesegrade i tre matcher, som började med oavgjort 4-4 mot Chelsea. De följde upp det med ny kryssmatch mot Liverpool efter 1-1, och innan det slog man RB Leipzig med 3-2. Manchester City har tagit 14 poäng i deras sju matcher mot lag från den övre halvan av Premier League-tabellen. De vann fyra av dessa matcher med 14 mål mot åtta. Manchester City har varit i stark form på Etihad Stadium, där man vunnit fem av sina sex senaste Premier League-matcher. De fortsatte vara obesegrade efter ytterligare ett oavgjort resultat. Totalt gjorde man 17 mål och släppte in fyra.

Tottenham form

Tottenham fick utstå en tuff period i sina tre senaste matcher, där man kammat noll. De besegrades med 1-4 av Chelsea, efter det vann Wolves med 2-1. Tredje raka förlusten kom sedan mot Aston Villa, som vann med 1-2. Tottenham har kämpat sig till två vinster och sju poäng från sina senste fyra matcher mot topp 6-lagen. De gjorde sju i dessa matcher, men släppte även in fem mål. Tottenham tog sig igenom de sex senaste bortamatcherna i Premier League med fyra vinster. Det blev även en oavgjord och en förlust med 13 mål framåt och sju insläppta.

Manchester City vs Tottenham H2H

Manchester City åkte på en smäll när Tottenham plockade ner dem med 1-0 i det senaste mötet. Förstnämnda vann dock mötet innan efter en 4-2-seger. Allt som allt har Tottenham bra resultat mot Manchester City under tidigare säsonger med övertag på 5-1-4 inför den här matchen. Spelbolagen har Tottenham att vinna denna match till högsta odds på 8.00. Tottenham plockade 5 vinster från sina senaste 7 matcher mot Manchester City. Tottenham gjorde minst ett mål i sina 4 Premier League senaste matcher mot Manchester City. Båda lagen gjorde mål tre gånger i de senaste tio matcherna mellan Manchester City och Tottenham.

Över 2.5 mål blev vinnare fyra gånger av de senaste tio matcherna mellan lagen. Manchester City gjorde ett snitt på 1.3 mål, medan Tottenham snittade 1.3 mål. Båda lagen göra mål gick in tre gånger. Det blev över 2.5 mål i åtta av Manchester City’s senaste tio matcher runt om i alla turneringar. De höll ett snitt på 2.8 mål under denna period. Det blev över 2.5 mål i åtta av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.9 mål under den här perioden.

Nuvarande tabellen i Premier League

Manchester City tog samtliga tre poäng åtta gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade två och åkte på noll förluster under den här perioden. Tottenham vann fem av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort tre och förlorade två. Manchester City har god tro om att hamna i målprotokollet på Etihad Stadium eftersom Tottenham endast lyckats hålla nollan tre gånger i sina 10 senaste bortamatcher. Värdarna klarade i sin tur av två clean sheets i de 10 senaste på hemmaplan.

Senaste lagnyheter

Manchester City har gjort första målet i sju matcher av de senaste tio på hemmaplan. Tottenham har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Båda lagen har gjort mål i 4 raka Tottenham-matcher. Manchester City har gjort mål i 13 raka hemmamöten med Tottenham.

Det har varit en fantastisk säsong för Erling Haaland så här långt då han gjort 14 mål. Med sex mål på sex matcher hoppas såklart Manchester City att formen håller i mot Tottenham på söndag också. Plocka han som målskytt i den kommande matchen får ses som ett rimligt val.

Manchester City kan ha upp till sex spelare på skadelistan inför deras hemmamatch mot Tottenham den kommande söndag.

Matheus Nunes, Mateo Kovacic, Mateo Kovacic, Jack Grealish, Kevin De Bruyne och Zack Steffen finns bland de sex spelarna som saknas för Manchester City kommande söndag.

Bland spelarna som saknas för gästerna Tottenham, är Cristian Romero borta på grund av för många varningar.

Några av de åtta som kommer att befinna sig på sidlinjen är Ashley Phillips, James Maddison, Richarlison, Micky van de Ven, Manor Solomon, Ivan Perisic, Alfie Whiteman och Ryan Sessegnon.