Marocko vs Kroatien – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Marocko möter Kroatien kommande onsdag. Med spel på Al Bayt Stadium är detta första av tre matcher i VM-gruppspelet.

Det nordafrikanska laget har plats nummer 22 i FIFA world ranking, medan Kroatien går in på onsdag som nummer 12.

Även om de anses vara outsiders till en gruppseger, hoppas Marocko skapa en liten överraskning genom att lösa andraplatsen.

Kroaterna räknar med att ta sig vidare till nästa runda i VM. Att lämna turneringen innan det roliga börjar hade varit en stor smäll.

Våra tips

Marocko vs Kroatien Statistik

 • Marocko har inte förlorat 33 av sina senaste 35 matcher
 • Marocko har gjort mål i 19 av de senaste 21 matcherna
 • I 12 av Marockos senaste 14 matcher var antalet av mål under 3.5
 • I de senaste 3 Marockos matcher, var antalet mål under 2.5
 • Marocko har vann 3 i de senaste 4 matcherna, medan gjort mindre än 2.5 mål
 • Kroatien har inte förlorat 17 av sina senaste 19 matcher
 • Kroatien har gjort mål i 17 av de senaste 19 matcherna
 • I 9 av Kroatiens senaste 10 matcher var antalet av mål under 3.5
 • Kroatien har vunnit de senaste 5 matcherna i rad
 • Kroatien har vann 4 i de senaste 5 matcherna, medan gjort mindre än 2.5 mål
   

Marocko vs Kroatien Preview

Marocko har med sig en fin form.

Marocko ser starka ut inför den kommande matchen, där de hoppas på att fortsätta vara obesegrade. I deras tre senaste drabbningar vann de först mot Chile med 2-0, innan de fick oavgjort 0-0 mot Paraguay. De var tillbaka som vinnare senast när de slog Georgien 3-0. Marocko kunde vinna sex av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar, medan man kryssade två gånger. De fick utstå förluster i två av dessa matcher. När det kommer till att göra mål kan Marocko vara mer produktivt med 17 times i sina senaste tio matcher. Det är ett snitt på 1.7 mål per match där de även släppte in nio gånger. Det ger ett snitt på 0.9 per match, med hållna nollor fyra gånger.

Kroatien ser väldigt intressanta ut.

Kroatien är i fantastisk form inför kommande matchen efter tre raka segrar. Danmark slog man med 2-1, efter det fick Österrike känna på en 1-3-torsk. Saudiarabien var det senaste offret efter en 0-1-vinst för Kroatien. Kroatien gjorde 13 mål, släppte in åtta och lyckades hålla nollan fyra gånger i sina senaste tio matcher.

Tabellställningar i VM

Allt talar för vinst för Kroatien på Al Bayt Stadium, och de skulle defenitivt bli besvikna över att missa tre poäng. De bör dock visa lite respekt då motståndaren är kapabel till att störa de allra bästa.

I sina 10 senaste matcher vann Marocko sex gånger, spelade oavgjort två och förlorade två gånger. Kroatien tog sju segrar, två oavgjorda och ett förluster från sina 10 senaste på bortaplan.

Över 2.5 mål gjordes i sex av Marocko’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.7 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fyra av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.3 mål under den här perioden. Marocko släppte inte in mål i sina senaste 4 matcher.

Marocko har gjort mål först i imponerande åtta matcherna av senaste tio på hemmaplan. Kroatien gjorde första målet i sju matcher av de senaste tio på hemmaplan. Marocko har hållt nollan 4 raka matcher. Kroatien lyckades med fyra vinster utan att släppa in mål i sina senaste 10 matcher.

Det räcker att kolla på Youssef En-Nesyri, när man ska leta efter en anfallare i god målform. Han nätade tre gånger på slutet för Marocko i VM, medan Luka Modric lyckades göra två mål på de sex senaste för Kroatien i samma tävling. Ingen tvekan att båda är ute efter nya mål här.