Tyskland vs Japan – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Tyskland tar sig an Japan på Khalifa International Stadium, där en spännande match håller på att formas i den inledande omgången av VM. Vi sparkar igång på onsdag klockan 14.00.

Då vi befinner oss i öppningsrundan av VM-gruppspelet ser vi Tyskland och Japan göra upp om de första poängen. Medan värdarna Tyskland sitter som nummer 11 i FIFA world ranking, kommer Japan som nummer 24.

Tyskland är stora favoriter hos spelbolagen till att vinna gruppen. De mest optimistiska fansen drömmer såklart om att laget ska gå hela vägen.

Våra tips

Tyskland vs Japan Statistik

  • Tyskland har inte förlorat 17 av sina senaste 19 matcher
  • Tyskland har gjort mål i 17 av de senaste 19 matcherna
  • I 7 av Tysklands senaste 9 matcher var antalet av mål under 2.5
  • I 6 av de senaste 8 matcherna Tyskland har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I 7 av Tysklands senaste 9 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I de senaste 5 Japans matcher, var antalet mål under 3.5
  • Japan har inte förlorat 5 av sina senaste 6 matcher
  • Japan har inte släppt in i 5 av de senaste 6 matcherna
     

Tyskland vs Japan Preview

Tyskland har haft blandade resultat.

Tyskland har varit med om allt i sina tre senaste matcher, vilket har gett dem 4 poäng. Först blev det förlust med 0-1 mot Ungern, innan man plockade upp ett 3-3-resultat mot England. I den senaste matchen blev det vinst 0-1 mot Oman. Tyskland tog blygsamma fyra vinster från sina 10 senaste matcher runt om i alla tävlingar. De kryssade fem av matcherna, och förlorade ett. När det kommer till att göra mål kan Tyskland vara mer produktivt med 19 times i sina senaste tio matcher. Det är ett snitt på 1.9 goals per match där de även släppte in elva times. Det ger ett snitt på 1.1 per match, med hållna nollor två times.

Japan kan överraska.

Att döma av deras tre senaste matcher kan vi förvänta oss lite av allt från Japan för tillfället. Mot USA, kom de ut i toppskick och vann med 2-0, innan det oavgjort 0-0 mot Ecuador. Nu senast blev det förlust 1-2 mot Kanada. Japan tog fem wins i sina 10 senaste matcher i alla turneringar, där man även kryssade två på vägen. Man fick utstå tre förluster under den här tiden. Japan går in i nästa match på onsdag med godkända snittet på två goals på tio matcher. Totalt gjordes 20 , medan släppte in åtta goals. Ett snitt på 0.8 goals per match. Man höll nollan fem times under denna period.

Tabellställningar i VM

Inför sin öppningsmatch i VM borde Tyskland vara kapabla att avfärda allt motstånd i inledningen. Tyskland kommer försöka ta sig igenom gruppen utan att anstränga sig överdrivet, så att tappa poäng här finns inte på kartan.

Tyskland tog samtliga tre poäng fyra gånger i sina 10 senaste matcher i alla tävlingar, de kryssade fem och åkte på ett förluster under den här perioden. Japan vann fem av sina 10 senaste matcher, spelade oavgjort två och förlorade tre.

Över 2.5 mål gjordes i tre av Tyskland’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.9 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sex av besökarnas tio senaste matcher den här säsongen. I snitt gjorde de mål två gånger i dessa matcher.

Över 2.5 mål blev vinnare två gånger av de senaste två matcherna mellan lagen. Tyskland gjorde ett snitt på 2.5 mål, medan Japan snittade ett mål. Båda lagen göra mål gick in ett gång.

Tyskland har gjort första målet i sju matcher av de senaste tio på hemmaplan. Japan gjorde första målet fyra gånger i de senaste tio matcherna. Japan har vunnit och hållt nollan i 3 raka bortamatcher. Japan har hållt nollan fem gånger av sina 10 senaste matcher. Medan Tyskland har lyckats hålla tätt i två av de 10 senaste.

Då den nya VM-turneringen precis börjat, är vi lite osäkra på vilken anfallare dom kommer toppa skytteligan för Tyskland och Japan denna gång. Det finns dock några intressanta spelare när man tittar på listan på vilka som har den bästa formen just nu.