Marocko vs Portugal – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Kvartsfinal på lördag klockan 16.00 när Marocko ställs mot Portugal i en ny spännande match.

Efter att ha slagit ut Spanien via straffar är självförtroendet maxad hos nordafrikanerna, men frågan är om inte laget är något slitet nu? Samtidigt växlade Portugal upp ordentligt när man fullständigt krossade Schweiz med 6-1. En del rotation i den breda truppen med, vilket kan bli nyckeln i denna drabbning.

Vi tror Marockos resa tar slut här men laget ska vara stolta över denna prestation att nå hela väge hit.

Våra tips

Statistik och fakta för Marocko vs Portugal i VM

     
     
     

Marocko vs Portugal Preview

Marocko form

Marocko kunde vinna sju av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar, medan man kryssade två gånger. De fick utstå förlust en gång under perioden.

Portugal form

Resultaten har varit upp och ner för Portugal, som vann mot Uruguay med 2-0. Det följdes upp med en tung förlust med 2-1 mot Sydkorea och nu senast en 6-1-vinst mot Schweiz.

Marocko tog samtliga tre poäng sju gånger i sina 10 senaste matcher i alla tävlingar, de kryssade två och åkte på ett förluster under den här perioden. Portugal vann sju av sina 10 senaste matcher, spelade oavgjort noll och förlorade tre.

Över 2.5 mål gjordes i fem av Marocko’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.6 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i sex av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 2.6 mål under den här perioden.

Marocko har gjort mål först i sex matcher av de senaste tio matcherna. Portugal har gjort första målet i imponerande fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Marocko kunde vinna fem av sina matcher utan att släppa in mål. Statistik värd att ha med sig när man ska lägga ett spel, beroende på sin strategi.

Med två mål på sex matcher har Hakim Ziyech varit synlig på resultat-tavlan på slutet, vilket gör han intressant i bettingsyfte, när han ställs mot Portugal och deras defensiv. Sistnämnda hoppas på Goncalo Ramos som gjorde hattrick mot Schweiz.