Kroatien vs Brasilien – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Spänningen ökar när vi är i utslagsstadiet av VM med Kroatien och Brasilien som gör upp på Education City Stadium. Kommande kvartsfinal sparkar igång på fredag.

Efter att ha kämpat sig så här långt, är både Kroatien och Brasilien väldigt ivriga att ta sig ännu längre. Ingen tvekan vi har en galen match att se fram emot här. Brasilien gjorde en fantastisk match där man krossade Sydkorea senast. Samtidigt fick kroaterna kämpa hårt hela vägen till straffar mot Japan.

Vi förväntar oss inget annat än en säker vinst för Neymar och gänget i denna drabbning.

Våra tips

Statistik och fakta för Kroatien vs Brasilien i VM

  • Kroatien har inte förlorat 21 av sina senaste 23 matcher
  • Kroatien har vunnit 7 av sina senaste 9 matcher
  • Kroatien har gjort mål i 8 av de senaste 10 matcherna
  • Brasilien har inte förlorat 31 av sina senaste 33 matcher
  • Brasilien har vunnit 10 av sina senaste 11 matcher
  • Brasilien har gjort mål i 13 av de senaste 15 matcherna
  • I 5 av Brasiliens senaste 7 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 3 av Brasiliens senaste 4 matcher var antalet av mål under 2.5
     

Kroatien vs Brasilien Preview

Kroatien form

Kroatien ser ut att vara i bra form inför deras kommande match, då de är obesegrade. De började med att slå Kanada med en 4-1-seger, innan en 0-0 kryss följdes mot Belgien. Deras senaste match slutade med 1-1 oavgjort resultat i en tuff match mot Japan. Kroatien kunde vinna sju av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar, medan man kryssade tre gånger. De fick utstå förluster i noll av dessa matcher.

Brasilien form

Resultaten har varit upp och ner för Brasilien, som vann mot Schweiz med 1-0. Det följdes upp med en tung förlust med 1-0 mot Kamerun och nu senast en 4-1-vinst mot Sydkorea. Brasilien gjorde 29 goals mål, släppte in fyra och lyckades hålla nollan sex times i sina senaste tio matcher.

I sina 10 senaste matcher vann Kroatien sju gånger, spelade oavgjort tre och förlorade noll gånger. Brasilien tog nio segrar, noll oavgjorda och ett förluster från sina 10 senaste på bortaplan.

Över 2.5 mål gjordes i fyra av Kroatien’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.7 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i sex av de senaste tio matcherna som Brasilien spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 2.9 mål i snitt under den här tiden.

Över 2.5 mål blev vinnare ett gång av de senaste fyra matcherna mellan lagen. Kroatien gjorde ett snitt på 0.5 mål, medan Brasilien snittade 1.75 mål. Båda lagen göra mål gick in två gånger.

Kroatien gjorde första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. Brasilien gjorde första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. Brasilien kunde vinna sex av dessa matcher utan att släppa in mål. Kanske statistik värd att ha med sig till framtida bets, beroende på vilken spelstrategi man har.

Med tre mål på sex matcher har Andrej Kramaric varit synlig på resultat-tavlan på slutet, vilket gör han intressant i bettingsyfte, när han ställs mot Brasilien och deras defensiv. Gästerna hoppas Richarlison lägger till ytterligare sex mål i sina senaste matcher.