Mexiko vs Polen – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Mexiko tar sig an Polen på Stadium 974, där en spännande match håller på att formas i den inledande omgången av VM. Matchen sparkar igång kommande tisdag.

Mexiko har plats nummer 13 i FIFA world ranking, medan Polen går in på tisdag som nummer 26.

Som oddsen visar är det här en helt öppen match och det är svårt att skilja lagen åt. Ett oavgjort resultat skulle inte höja på många ögonbryn.

Få experter förväntar sig att Polen ska utmana om titeln, men de ska absolut ha tillräcklig kvalite för att ta sig vidare till slutspelet.

Våra tips

Mexiko vs Polen Statistik

  • I 14 av Mexikos senaste 16 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Mexiko har gjort mål i 5 av de senaste 6 matcherna
  • Mexiko har inte förlorat 5 av sina senaste 7 matcher
  • Polen har gjort mål i 22 av de senaste 24 matcherna
  • I 7 av Polens senaste 9 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I de senaste 3 Polens matcher, var antalet mål under 2.5
  • Polen har släppt in i 8 av de senaste 10 matcherna
  • Polen har inte vunnit 4 av sina senaste 5 matcher

Mexiko vs Polen Preview

Mexiko är svåra att få grepp om.

Mexiko är just nu väldigt ojämna efter förlust mot Colombia med 3-2 innan vann man med 4-0 mot Irak. I den senaste matchen kom ytterligare ett nederlag med 1-2 mot Sverige. Mexiko tog blygsamma fyra vinster från sina 10 senaste matcher runt om i alla tävlingar. De kryssade två av matcherna, och förlorade fyra. Mexiko snittade blygsamma 1.4 mål per match i sina senaste tio i denna turnering där de gjort 14 mål. De släppte in elva vilket ger ett snitt på 1.1 per match. Höll nollan gjorde man fyra times.

Polen starka i grunden.

Polen ser tillbaka på sina tre senaste matcher med sex poäng insamlat. Mot Nederländerna blev det förlust efter 0-2, men de reste sig snabbt och vann mot Wales i en 0-1-match. De följde upp vinsten med en ny 1-0-seger mot Chile i den senaste matchen. Polen tog fyra wins i sina 10 senaste matcher i alla turneringar, där man även kryssade två på vägen. Man fick utstå fyra förluster under den här tiden. Polen gjorde elva mål, släppte in 15 och lyckades hålla nollan tre times i sina senaste tio matcher.

Nuvarande tabellen i VM

Det ser helt öppet ut på förhand när Mexiko möter Polen på tisdag. Säkra tre poäng i en så här tuff match skulle betyda allt inför fortsättningen, men det kommer bli otroligt tight. Att döma av oddsen från spelbolagen har vi en ganska jämn match framför oss mellan lagen.

I sina 10 senaste matcher vann Mexiko fyra gånger, spelade oavgjort två och förlorade fyra gånger. Polen tog fyra segrar, två oavgjorda och fyra förluster från sina 10 senaste på bortaplan.

Över 2.5 mål gjordes i sex av Mexiko’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.4 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fyra av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.1 mål under den här perioden.

Mexiko har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio games. Polen gjorde första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. Av de 10 senaste matcherna, gjorde Mexiko öppningsmålet fem gånger, medan deras motståndare gjorde första i fem av sina 10 senaste.

Då den nya VM-säsongen precis börjat, är vi lite osäkra på vilken anfallare dom kommer toppa skytteligan för Mexiko och Polen detta mästerskap. Det finns dock några intressanta spelare när man tittar på listan på vilka som har den bästa formen just nu. Lewandowski är inte oväntat ett av namnen.