Argentina vs Saudiarabien – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Argentina kliver ut mot Saudiarabien i en match som spelas på Lusail Stadium kommande tisdag. Denna drabbning är deras första i detta VM.

Argentina anländer till denna match som nummer 3 i FIFA world ranking, medan Saudiarabien följer bakom som nummer 51 i världen.

På väg in i deras första match i turneringen måste man säga att Argentina på förhand är storfavoriter att vinna gruppen.

Saudiarabien rankas som stora favoriter hos spelbolagen att lämna VM innan det roliga börjar. De har inte tillräcklig kvalite att överraska.

Våra tips

Statistik och fakta för Argentina vs Saudiarabien i VM

  • Argentina har inte förlorat de senaste 35 matcherna i rad
  • Argentina har gjort mål i 31 av de senaste 33 matcherna
  • Argentina har vunnit 6 av de senaste 7 matcher utan att släppa in mål
  • I 13 av Argentinas senaste 14 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Argentina har vunnit de senaste 4 matcherna i rad och släppt in mer än 2.5 mål
  • I de senaste 15 Saudiarabiska matcherna var antalet mål under 2.5
  • I de senaste 15 Saudiarabiska matcherna var antalet mål under 3.5
  • I 8 av Saudiarabiens senaste 10 matcher var antalet av mål under 1.5
  • Saudiarabien har inte förlorat de senaste 7 matcherna i rad
  • Saudiarabien har inte vunnit 7 av sina senaste 9 matcher

Argentina vs Saudiarabien Preview

Argentina i strålande form.

Argentina njuter just nu efter tre raka vinster. Det började med 5-0 mot Estland. De fortsatte med att slå Honduras med 3-0, innan de även vann mot Jamaica, 3-0. Argentina vann åtta av sina 10 senaste matcher, samt kryssade två under en period man slapp uppleva en enda förlust. Det görs inte direkt lite mål när Argentina spelar, då de gjort imponerande 2.6 per match. En total på 26 medan man släppte in två mål. Det senare blir ett snitt på 0.2 insläppta per match och under denna period höll man nollan åtta times.

Saudiarabien imponerar ej.

Att döma av deras tre senaste matcher kan vi förvänta oss lite av allt från Saudiarabien för tillfället. Mot Island, kom de ut i toppskick och vann med 1-0, innan det oavgjort 1-1 mot Panama. Nu senast blev det förlust 0-1 mot Kroatien. Saudiarabien tog blygsamma två vinster från sina 10 senaste matcher i alla tävlingar. De spelade oavgjort fem av matcherna och förlorade tre. Saudiarabien gjorde fyra mål, släppte in fem och höll nollan fem times på tio matcher.

Tabellställningar i VM

Argentina förväntas ta sig vidare utan problem när vi kollar oddsen inför premiären. Då öppningsmatcherna fortsätter kunde inte Saudiarabien fått en tuffare start i detta VM som mot detta motstånd. På Lusail Stadium skulle en liten förlust framstå som en mindre triumf.

Argentina tog samtliga tre poäng åtta gånger i sina 10 senaste matcher i alla tävlingar, de kryssade två och åkte på noll förluster under den här perioden. Saudiarabien vann två av sina 10 senaste matcher, spelade oavgjort fem och förlorade tre.

Över 2.5 mål gjordes i sju av Argentina’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 2.6 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i noll av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 0.4 mål under den här perioden. Argentina’s senaste 5 matcher hade fler än tre mål.

Argentina har gjort mål först i imponerande nio matcherna av senaste tio på hemmaplan. Saudiarabien gjorde första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. Argentina har inte släppt in mål i 5 raka hemmamatcher. Argentina är fantastiska på att stänga igen butiken med inte mindre än åtta hållna nollor av de 10 senaste matcherna här. Medan Saudiarabien har kunnat hålla tätt i fem av sina 10 senaste matcher.

Lionel Messi har tio strutar på VM sex VM-matcher för Argentina, som kommer lita på hans form, när man möter Saudiarabien. Besökarna hoppas på Saud Abdulhamid, som gjort ett VM-mål.