Mjällby vs IFK Värnamo: Bästa oddsen och matchtipsen

Toppen mot botten när Mjällby möter IFK Värnamo för en match i Allsvenskan kommande lördag. Som nummer 5 har Mjällby lyckats skrapa ihop 13 poäng efter sju spelade matcher. Med fem poäng har IFK Värnamo efter sju matcher placerat sig på plats plats 14 i Allsvenskan. MAIF är stabila så här långt, inte minst hemma på Strandvallen där laget har tre raka vinster och endast släppt in ett mål. Värnamo i sin tur trivs inte på bortaplan där laget har kammat 0 poäng samt släppt in 8 mål. Nej vi tror på en hemmaseger här till ett ok odds.

Våra tips

Statistik och fakta för Mjällby vs IFK Värnamo i Allsvenskan

  • Mjällby har inte förlorat de senaste 10 hemmamatcherna i rad
  • Mjällby har inte förlorat 17 av sina senaste 19 matcher
  • Mjällby har gjort mål i 13 av de senaste 15 hemmamatcherna
  • Mjällby har vunnit de senaste 3 hemmamatcherna i rad
  • IFK Värnamo har förlorat de senaste 6 bortamatcherna i rad
  • IFK Värnamo har släppt in i 13 av de senaste 14 bortamatcherna
  • IFK Värnamo har inte vunnit 10 av sina senaste 11 matcher
  • IFK Värnamo har inte vunnit de senaste 6 bortamatcherna i rad

 

Form: Mjällby mot IFK Värnamo

Mjällby med fin hemmatrend.

MAIF kan man inte klaga på så här långt denna säsong. Laget har stött på blandade resultat i sina senaste tre matcher där man skrapat ihop fyra poäng. Det hela började med ett oavgjort resultat efter en 0-0-match mot Varbergs BoIS FC, sen plockades tre viktiga poäng i en 2-1 vinst mot Helsingborg. Tyvärr kunde de inte följa upp den vinsten utan åkte på en 2-0förlust mot Malmö FF i den senaste matchen.

Värnamo inte samma lag på bortaplan.

IFK Värnamo har sett rätt bleka ut på den senaste tiden, även om det började bra med 2-0 mot Degerfors. Tyvärr höll inte de positiva resultaten i sig utan man förlorade istället med 2-0 mot IFK Norrköping, och lyckades inte heller plocka poäng i en 1-2 förlust mot Häcken.

Mjällby vs IFK Värnamo Matchhistorik

Tabellställningar i Allsvenskan

Om man tittar på den nuvarande Allsvenskan-ställningen så skiljer Mjällby och IFK Värnamo för närvarande i åtta poäng och nio placeringar. Mjällby kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från IFK Värnamo på lördag för att avancera ytterligare i ligatabellen och haka på topplagen.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Silas Nwankwo. Han är toppskytt för Mjällby, för närvarande på 2 mål säsongen.

IFK Värnamo kommer att hoppas att Marcus Antonsson hittar nätet igen. Han står på 3 mål den här säsongen och gjorde mål i 3 av deras 6 senaste matcher.