Monza vs Sampdoria: Bästa oddsen och matchtipsen

Mittenplacerade Monza möter nedflyttningshotade Sampdoria på U-Power Stadium i 21 av Serie A i en match som sparkar igång på måndag. Besökarna har mycket mer på spel, men brister i kvaliten.

Monza är placerade som elva med 25 poäng efter 20 matcher matcher. Sampdoria håller positionen som 19 i ligan på nio poäng. Värdarna är just nu på plats 11 i ligan med 25 poäng efter 20 omgångar. Sampdoria släpar efter på nio poäng, vilket ger dem plats 19 i tabellen inför drabbningen.

Från en ganska blek position i tabellen skulle Sampdoria verkligen behöva lösa en seger här. De har några svaga resultat med sig och måste snabbt steppa upp den här säsongen, men vi är tveksamma till att det ska ske.

Statistik och fakta för Monza vs Sampdoria i Serie A

  • Monza har gjort mål i 38 av de senaste 40 hemmamatcherna
  • I 8 av de senaste 9 matcherna Monza har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Monza har gjort mål i 14 av de senaste 16 matcherna
  • I 10 av Monzas senaste 12 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I de senaste 4 hemmamatcherna i rad Monza har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Sampdoria har förlorade de senaste 5 matchernai rad utan att göra mål
  • Sampdoria har förlorade de senaste 5 matcherna på rad medan de gjort mindre än 0.5 mål
  • Sampdoria har förlorade de senaste 3 borta matchernai rad utan att göra mål
  • Sampdoria har förlorade de senaste 5 matcherna, och totalt antal mål var under 2.5
  • Sampdoria har förlorade de senaste 5 matcherna på rad medan de gjort mindre än 1.5 mål

Monza vs Sampdoria Preview

Monza form

Monza har varit med om allt i sina tre senaste matcher, vilket har gett dem 4 poäng. Först blev det förlust med 2-1 mot Juventus, innan man plockade upp ett 1-1-resultat mot Sassuolo. I den senaste matchen blev det vinst 0-2 mot Juventus. Monza gjorde 19 mål och släppte in fem i sina senaste tio matcher mot lag från den nedre halvan av Serie A. De samlade 24 poäng och sju segrar.

Sampdoria form

Sampdoria fick utstå en tuff period i sina tre senaste matcher, där man kammat noll. De besegrades med 1-0 av Empoli, efter det vann Udinese med 0-1. Tredje raka förlusten kom sedan mot Atalanta, som vann med 2-0. I de sex senaste bortamatcherna i Serie A, vann Sampdoria två, samtidigt som man även spelade noll oavgjords. De fick utstå fyra defeats här med en målskillnad på nio mål insläppta och tre gjorda.

Monza vs Sampdoria H2H

Senast lagen mötte varandra gick Monza av planen som 0-3-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift på måndag. Hemmalaget var i fantastisk form senast de spelade mot Sampdoria, efter att man blivit uppläxade med 3-0 mot ett enastående Monza-lag. Spelbolagen har Monza att vinna denna match till bästa odds på 1.83.

Över 2.5 mål gjordes i sex av Monza’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.5 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.2 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Serie A

Monza tog blygsamma fem segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i två av matcherna, medan det blev tre förluster. Sampdoria vann två av de 10 senaste och spelade oavgjort tre samt förlorade fem av matcherna under denna period. Monza har god tro om att hamna i målprotokollet på U-Power Stadium eftersom Sampdoria endast lyckats hålla nollan fyra gånger i sina 10 senaste bortamatcher. Värdarna klarade i sin tur av ett clean sheets i de 10 senaste på hemmaplan.

Senaste lagnyheter

Monza gjorde första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Överraskande nog har Sampdoria endast gjort det första målet i två av de senaste tio matcherna. Sampdoria har misslyckats göra mål i 4 raka matcher.

Skytteligatabellen från de senaste sex matcherna i Serie A visar att Monza ställer hoppet till en formstark Gianluca Caprari när det gäller målskyttet i kommande match. Å andra sidan är Manolo Gabbiadini en av de mest avgörande spelarna i Sampdoria den senaste tiden. Båda spelarna kommer att vara svåra att stoppa kommande måndag.

Monza saknar bara en spelare i truppen när de möter Sampdoria på U-Power Stadium.

Monza kan inte använda sig av Stefano Sensi på måndag mot Sampdoria, eftersom han är skadad för tillfället.

Bland de tre spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Fabio Quagliarella, Ignacio Pussetto och Manuel De Luca.