Nederländerna vs Ecuador – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Nederländerna drabbar samman med Ecuador på Khalifa International Stadium i runda två i VM. Den spännande matchen sparkar igång på fredag.

Efter den första rundan av VM-gruppspelet ligger Nederländerna på plats ett med tre poäng, där även Ecuador står på tre. Ecuador reser till denna match mot Nederländerna som nummer 44 i FIFA world ranking, med hemmasidan som nummer 8.

Nederländerna är stora favoriter hos spelbolagen till att vinna gruppen. De mest optimistiska fansen drömmer såklart om att laget ska gå hela vägen.

Få experter förväntar sig att Ecuador ska utmana om titeln, men de ska absolut ha tillräcklig kvalite för att ta sig vidare till slutspelet.

Våra tips

Nederländerna vs Ecuador Statistik

 • Nederländerna har inte förlorat 27 av sina senaste 29 matcher
 • Nederländerna har gjort mål i 27 av de senaste 28 matcherna
 • Nederländerna har vunnit 7 av sina senaste 9 matcher
 • I 6 av de senaste 8 matcherna Nederländerna har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Nederländerna har släppt in i 6 av de senaste 8 matcherna
 • I 21 av Ecuadors senaste 23 matcher var antalet av mål under 3.5
 • I 13 av Ecuadors senaste 14 matcher var antalet av mål under 2.5
 • Ecuador har inte förlorat 15 av sina senaste 16 matcher
 • I 6 av Ecuadors senaste 7 matcher var antalet av mål under 1.5
 • I 3 av Ecuadors senaste 4 matcher var antalet av mål under 0.5
   

Nederländerna vs Ecuador Preview

Nederländerna har strålande form.

Nederländerna njuter just nu efter tre raka vinster. Det började med 0-2 mot Polen. De fortsatte med att slå Belgien med 1-0, innan de även vann mot Senegal, 0-2. Nederländerna vann åtta av sina 10 senaste matcher, samt kryssade två under en period man slapp uppleva en enda förlust. Nederländerna gjorde 2.3 mål i snitt i sina senaste tio matcher, med andra ord 23 mål totalt. De släppte in nio, vilket är ett snitt på 0.9 och höll nollan fyra gånger.

Ecuador är svårslagna.

Ecuador ctog fem poäng i de tre senaste matcherna, vilket startade med ett 0-0-kryss mot Japan. Det följdes upp med ytterligare ett oavgjort resultat mot Irak, den här gången 0-0, tillsist utklassade man Qatar med 0-2. Ecuador tog tre wins i sina 10 senaste matcher i alla turneringar, där man även kryssade sex på vägen. Man fick utstå ett förluster under den här tiden. Ecuador gjorde sju mål, släppte in fem och höll nollan sju times på tio matcher.

Nuvarande tabellen i VM

Inför sin nästa VM-match kommer Nederländerna vara besvikna med allt annat än en vinst. De ska ha tillräckligt med kvalite för att klara Ecuador i jakten på att ta sig vidare. Ecuador går på moln efter 2-0 i öppningsmatchen mot Qatar. En perfekt start i detta VM, som ger dem en bra position inför kommande matcher.

I sina 10 senaste matcher vann Nederländerna åtta gånger, spelade oavgjort två och förlorade noll gånger. Ecuador tog tre segrar, sex oavgjorda och ett förluster från sina 10 senaste på bortaplan.

Över 2.5 mål gjordes i fem av Nederländerna’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 2.3 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i ett av de senaste tio matcherna som Ecuador spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 0.7 mål i snitt under den här tiden. Nederländerna gjorde minst ett mål i sina senaste 16 matcher. Imponerande nog släppte inte Ecuador in ett mål i sina senaste 7 matcher.

Nederländerna har öppnat målskyttet i imponerande åtta matcher av de senaste tio games. Ecuador gjorde första målet fyra gånger i de senaste tio matcherna. Nederländerna har vunnit och hållt nollan i 3 raka matcher. Ecuador har hållt nollan i 7 raka matcher. Ecuador lyckades med tre vinster utan att släppa in mål i sina senaste 10 matcher.

Enner Valencia visar bra form just nu för Ecuador, då han gjorde fem mål på sina sex senaste matcher i VM. Gästerna hoppas mer på honom mot Nederländerna, som är stora favoriter kommande fredag. Att hålla sig till Cody Gakpo ser också lovande ut då han gjort ett mål i sina senaste VM-matcher.