England vs USA – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

England möter USA i omgång två av VM-gruppspelet. Matchen kommer spelas på Al Bayt Stadium på fredag.

Efter den första rundan i VM-gruppspelet, har vi England på plats ett med tre points, medan USA har ett point som nummer tre. Medan värdarna England sitter som nummer 5 i FIFA world ranking, kommer besökarna USA den på fredag som nummer 16.

England är stora favoriter hos spelbolagen till att vinna gruppen. Man har även kvalite nog att nå hela vägen till final i detta VM.

Det ser ut att bli ett tight race att ta sig vidare från gruppen, men med kvalet i baktanken kan USA störa de flesta motståndarna här.

Våra tips

Statistik och fakta för England vs USA i VM

  • England har inte vunnit de senaste 6 matcherna i rad
  • I 6 av Englands senaste 8 matcher var antalet av mål under 3.5
  • England har släppt in i 5 av de senaste 6 matcherna
  • I 16 av USAs senaste 18 matcher var antalet av mål under 3.5
  • USA har inte förlorat 8 av sina senaste 10 matcher
  • I de senaste 3 USAs matcher, var antalet mål under 2.5
  • USA har inte vunnit de senaste 3 matcherna i rad
     

England vs USA Preview

England form

England tog blygsamma fyra vinster från sina 10 senaste matcher runt om i alla tävlingar. De kryssade tre av matcherna, och förlorade tre. England är övertygade om att de kommer göra mål i sitt nästa uppdrag i VM, då de visat upp mycket fina siffror från sina tidigare tio matcher. Värdarna nätade 2.5 mål i snitt per match, eller 25 mål totalt, medan man släppte in 13 vilket ger ett snitt på 1.3 per match. De lyckades med tre hållna nollor under vägen.

USA form

USA tog två poäng i sina tre senaste matcher. De inledde med förlust 2-0 mot Japan, för att sedan spela 0-0 mot Saudiarabien. De säkrade en poäng i det senaste mötet efter 1-1 mot Wales. USA tog blygsamma tre vinster från sina 10 senaste matcher i alla tävlingar. De spelade oavgjort fem av matcherna och förlorade två.

Nuvarande tabellen i VM

England kunde inte ha önskat sig en bättre start i denna upplaga av VM. De utplånade Iran totalt och kommer med fyllt självförtroende till nästa match efter 6-2-vinsten. Trots att USA inte vann så löste man 1-1 i den första gruppmatchen mot Wales. Inte den perfekta öppningen men tillräckligt bra att kunna bygga vidare från.

I sina 10 senaste matcher vann England fyra gånger, spelade oavgjort tre och förlorade tre gånger. USA tog tre segrar, fem oavgjorda och två förluster från sina 10 senaste på bortaplan.

Över 2.5 mål gjordes i sex av England’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 2.5 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i tre av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.5 mål under den här perioden.

Över 2.5 mål blev vinnare två gånger av de senaste fyra matcherna mellan lagen. England gjorde ett snitt på två mål, medan USA snittade 0.5 mål. Båda lagen göra mål gick in två gånger.

England gjorde första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. USA gjorde första målet fyra gånger i de senaste tio matcherna. USA lyckades med två vinster utan att släppa in mål i sina senaste 10 matcher.

Harry Kane hittade nätet två gånger i sina senaste sex VM-matcher för England, som inte har något emot att han slår till igen kommande fredag. Punters kommer även titta på Jesus Ferreira som har en fin form med fyra mål på sina sex senaste VM-matcher för USA.