Newcastle Utd vs Brighton: Bästa oddsen och matchtipsen

Newcastle Utd tar sig an Brighton för en spännande match i Premier League på lördag på St James’ Park. På plats nummer 14 i Premier League har Newcastle Utd spelat ihop 25 poäng efter 25 matcher. Med 33 poäng befinner sig Brighton på plats 10 i tabellen med 25 spelade matcher. Newcastle Utd kommer att försöka öka gapet i tabellen ytterligare mot Brighton när de möts i Premier League på lördag.

Våra tips

Statistik och fakta för Newcastle Utd vs Brighton i Premier League

 • Newcastle har släppt in i 13 av de senaste 15 hemmamatcherna
 • Newcastle har vunnit de senaste 4 matcherna i rad
 • Newcastle har inte förlorat de senaste 5 matcherna i rad
 • I 9 av de senaste 11 bortamatcherna Brighton har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Brighton har gjort mål i 14 av de senaste 16 bortamatcherna
 • Brighton har inte förlorat 11 av 13 av deras senaste matcher
 • Brighton har inte vunnit 4 av 5 av deras senaste matcher
 • I de senaste 9 av Newcastles matcher mot Brighton var antalet mål under 3.5
 • Newcastle har inte vunnit de senaste 9 matcherna mot Brighton i rad
 • I 7 av de senaste 9 av Newcastles matcher mot Brighton var antalet mål under 2.5
 • Newcastle har inte gjort mål i 7 av de senaste 9 matcherna mot Brighton
 • Newcastle har släppt in i de senaste 3 matcherna mot Brighton i rad

Form: Newcastle Utd mot Brighton

Newcastle Utd fortsätter glänsa

Newcastle Utd fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med ytterligare en vinst i förra matchen. Newcastle ser ut att vara i bra form inför deras kommande match då de siktar på att förlänga sin obesegrade trend. I deras senaste tre matcher vann de först mot Aston Villa med siffrorna 1-0. Därefter blev det oavgjort efter en (1-1)-match mot West Ham. De tog sig sedan tillbaka till vinstkolumnen när de besegrade Brentford med 2-0.

Brighton har hamnat på hal is igen

Brighton hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Brighton har haft det tufft på senaste tiden och de har inte lyckats ta en enda poäng i någon av de senaste tre matcherna. De förlorade först med 2-0 mot Manchester United, innan Burnley besegrade dem med 0-3. Tredje förlusten i rad var ett faktum efter att även Aston Villa tog hem en seger med 0-2.

Newcastle Utd har visat upp starkare prestationer i de senaste matcherna och med fördelen av välkända omgivningar tror vi på en hemmaseger här. Spelbolagen tror dock på en jämn match med odds 2.67 för en hemmaseger medan odds för en bortaseger är 2.80.

Newcastle Utd vs Brighton Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Newcastle Utd & Brighton spelades 6 november 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. Newcastle Utd går in i matchen mot Brighton med 0-5-4 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 2 gånger i de senaste 9 matcher mellan Newcastle Utd och Brighton. Båda lagen gör mål gav utdelning 2 gånger i dessa 9 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 8 poäng. Även om Newcastle Utd inte kommer att ha en möjlighet att komma över Brighton i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Brighton, som nu ligger på 10 med 33 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Callum Wilson. Han är toppskytt för Newcastle Utd, för närvarande på 6 mål under hela säsongen. Han har dock inte inte hittat nätet den senaste tiden.

Brighton kommer att hoppas att Neal Maupay hittar nätet igen. Han står på 8 mål den här säsongen och gjorde mål i 1 av deras 6 senaste matcher.