Newcastle vs Chelsea bästa odds och matchtips

Ligaledarna The Blues kommer gå in för att öka sin ledning till The Magpies, när de möter varandra på St James’ Park 16.00 den 30 oktober. På plats 19 i Premier League ligger just nu Newcastle som samlat ihop fyra poäng efter deras nio spelade matcher. Med 22 poäng befinner sig Chelsea på förstaplats efter nio spelade matcher. Newcastle har inte vunnit på de senaste fem matcherna och det blir troligen ingen skräll i helgen.

Våra tips

Statistik och fakta för Newcastle vs Chelsea

  • Newcastle vann inte de senaste nio matcherna i rad;
  • Newcastle vann inte de senaste fyra matcherna i rad hemma;
  • Newcastle släppte in de senaste nio matcherna i rad;
  • Båda lagen gjorde mål i Newcastles senaste sju matcher i rad.
  • Chelsea har vunnit de senaste tre matcherna i rad;
  • Chelsea är obesegrade de senaste fyra matcherna i rad på bortaplan;
  • Chelsea har vunnit i fem av de senaste sex matcherna;
  • Chelsea nätade i 13 av de senaste 15 matcherna.

Form: Newcastle mot Chelsea

Newcastle har stora problem

Newcastle tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Newcastle har inte riktigt lyckats på senaste tiden och bara plockat en poäng i de senaste tre matcherna. Först förlorade man med 2-1 mot Wolves och Tottenham. I sin senaste match fick de dock lite utav en revansch när de lyckades med resultatet 1-1 mot Crystal Palace vilket gav en poäng.

Chelsea fortsätter trumma på.

Chelsea hoppas att den goda formen håller i sig. Man är obesegrad i de senaste fem matcherna och har på senaste tiden besegrat Malmö med 4-0 i Champions League, följt av en totalt kross av Norwich med hela 7-0. Senast fick de dock bara 1-1 mot Southampton.

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för Newcastle här. Att välja Chelsea till odds 1.38 är en självklarhet i den form de uppvisar.

Newcastle vs Chelsea Matchhistorik

Det senaste mötet mellan The Magpies mot Chelsea var ett Premier League-möte så sent som 15 februari 2021 och vi såg då Chelsea ta en 2-0 vinst. The Magpies har vunnit 20% , medan Chelsea har vunnit 70% av deras senaste möten i Premier League vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 2-1-7. I den föregående tio matcher mellan Newcastle och Chelsea kom över 2,5 mål upp sex gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val fem gånger i dessa tio matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 18 poäng. Även om Newcastle inte kommer att ha en möjlighet att komma över Chelsea i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Chelsea, som nu ligger först med 22 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Mason Mount när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet fyra gånger i de senaste sex matcherna för sitt lag Chelsea. Hans säsongssaldo är fyra mål just nu. 

Med 2 mål på de 6 senaste matcherna för Newcastle är Callum Wilson spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.