AFC Eskilstuna vs IFK Värnamo bästa odds och matchtips

AFC Eskilstuna drar fördel av hemmaplan när IFK Värnamo gästar i Superettan på måndag. På plats nummer elva i Superettan har AFC Eskilstuna spelat ihop 31 poäng efter 26 matcher. Med 53 poäng befinner sig IFK Värnamo på förstaplats i tabellen med 26 spelade matcher. AFC Eskilstuna ligger tvåsiffrigt efter IFK Värnamo i tabellen, men att slå ligaledarna i Superettan är fortfarande mycket prestigefyllt.

Våra tips

Statistik och fakta för AFC Eskilstuna vs IFK Värnamo

  • AFC Eskilstuna vann inte de senaste fyra matcherna i rad hemma;
  • AFC Eskilstuna släppte in i 18 av de senaste 20 matcher;
  • AFC Eskilstuna släppte in de senaste 13 matcherna i rad;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i AFC Eskilstunas senaste tre av fem matcher.
  • IFK Värnamo är obesegrade de senaste sju matcherna i rad;
  • IFK Värnamo är obesegrade de senaste tre matcherna i rad på bortaplan;
  • IFK Värnamo har vunnit i fyra av de senaste fem matcher;
  • IFK Värnamo nätade i 14 av de senaste 16 matcher.

Form: AFC Eskilstuna mot IFK Värnamo

AFC Eskilstuna fortsätter att se bleka ut

AFC Eskilstuna tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Det är nu eller aldrig som gäller för AFC Eskilstuna, och just nu ser det mer ut som “aldrig”. Den dåliga trenden började med en 1-0-förlust i ett möte med Västerås SK, men därefter lyckades man resa och slå GAIS med 3-2. Den segern kunde man dock inte bygga vidare på utan åkte senaste på en 4-0-förlust mot Trelleborgs FF.

IFK Värnamo fortsätter glänsa

IFK Värnamo fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med ytterligare en vinst i förra matchen. Värnamo har tagit sju poäng på sina senaste tre matcher. Först spelade man oavgjort mot Vasalund, vilket följdes upp av en 2-1 vinst mot GAIS och ytterligare en vinst med 3-2 mot Falkenberg.

De två lagen matchas jämnt av bookmakers, men den nuvarande formen gör att IFK Värnamo är vårt val för en seger.

AFC Eskilstuna vs IFK Värnamo Matchhistorik

Det senaste mötet mellan AFC Eskilstuna & IFK Värnamo spelades 7 augusti 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. AFC Eskilstuna har vunnit 43%, medan IFK Värnamo har vunnit 14% av deras senaste möten i Superettan vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 3-3-1. Över 2,5 mål var ett vinnande spel tre gånger i de senaste sju matcher mellan AFC Eskilstuna och IFK Värnamo. Båda lagen gör mål var ett vinnande spel tre gånger i dessa sju matcher.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 22 poäng. Även om AFC Eskilstuna inte kommer att ha en möjlighet att komma över IFK Värnamo i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. IFK Värnamo, som nu ligger först med 53 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande måndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Oscar Johansson när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet tre gånger i de senaste sex matcherna för sitt lag IFK Värnamo. Hans säsongssaldo är sju mål just nu. 

Ashley Coffey har gjort tre mål på de senaste fyra matcherna och kommer säkerligen sikta på att göra fler.