Norge vs Sverige: Bästa oddsen och matchtipsen

Derbydags igen, denna gång på Ullevaal i Oslo. Sverige är ute efter revansch på den lite snöpliga förlusten på Friends Arena härom veckan. Norge kom ner något på jorden igen efter den fina starten. Endast 0-0 mot Slovenien på hemmaplan senast, där man även fick avsluta sista 30 med en man mer. Dock press på vårt landslag denna söndag som måste vinna för att ha vidare chans i gruppen. Pallar vi trycket?

Våra tips

Statistik och fakta för Norge mot Sverige

  • Norge har gjort mål i 26 av de senaste 28 hemmamatcherna
  • Norge har inte förlorat 12 av sina senaste 14 matcher
  • Norge har gjort mål i 12 av de senaste 14 matcherna
  • Norge har vunnit de senaste 4 matcherna i rad
  • Norge har inte förlorat 9 av sina senaste 11 hemmamatcher
  • Sverige har inte vunnit 9 av sina senaste 11 bortamatcher
  • Sverige har förlorat 4 av sina senaste 5 bortamatcher
  • Sverige har släppt in i 4 av de senaste 5 bortamatcherna
     

Form: Norge mot Sverige

Norge fortsatt obesegrade.

Efter två starka segrar borta mot Serbien och Sverige och en svagare insats när Norge endast fick 0-0 med sig hemma mot Slovenien. Vi hoppas på en liten formdipp lagom till detta möte.

Blek svensk insats.

Janne Andersson ställde en svag elva mot Serbien vilket resulterade i en ny förlust, 0-1. Nu gäller det att gå all in för 3 poäng för att ha vidare chans i gruppen. 

Norge vs Sverige matchhistorik

Lagen spelade nyligen det första mötet i Nations League-sammanhang där alltså Norge gick segrande med 2-1. Det krävdes en tveksam straff samt ett misstag av en svensk försvarare och vi hoppas det kan jämna ut sig i detta möte på söndag i Oslo.

Ställningar i UEFA Nations League B

Just nu ser det ut som att Norge och Serbien kommer göra upp om förstaplatsen och avancemanget till A-gruppen. Sverige behöver höja sig ordentligt i måstematchen på Ullevaal denna söndag. Seger det enda som gäller annars får vi kalla det här för ett riktigt fiasko. Blir det revansch efter den tunga förlusten senast på Friends Arena?

Skytteligan

Erling Braut Haaland klev äntligen av planen utan mål i landslagsammanhang senast mot Slovenien. Ständigt hot vilket svenska backlinjen fick erfara senast då han gjorde två på Freinds Arena. Nya kassar här?

Kan en lite halvt utvilad Emil Forsberg hitta rätt igen tro. Känns just nu som Sveriges farligaste spelare offensivt.