Nottingham Forest vs Newcastle: Bästa oddsen och matchtipsen

Newcastle tar sig an Nottingham Forest på fredag på City Ground, där båda kämpar för att förbättra sin nuvarande position i vardera änden av tabellen.

Nottingham Forest jagar revansch efter den tunga förlusten i det senaste mötet med Newcastle, men oddsen är inte på deras sida. Tre poäng för hemmalaget kan räcka långt i strävan att lösa nytt kontrakt i Premier League. En svår uppgift väntar dock när Newcastle inte kommer sälja sig billigt.

Statistik och fakta för Nottingham Forest vs Newcastle i Premier League

  • Nottingham Forest har gjort mål i 22 av de senaste 24 hemmamatcherna
  • Nottingham Forest har inte förlorat 11 av sina senaste 12 hemmamatcher
  • Nottingham Forest har inte vunnit 8 av sina senaste 9 matcher
  • I de senaste 3 Nottingham Forests matcher, var antalet mål över 3.5
  • Nottingham Forest har släppt in i 10 av de senaste 12 matcherna
  • I de senaste 16 Newcastles matcher, var antalet mål under 3.5
  • Newcastle har förlorade de senaste 3 matchernai rad utan att göra mål
  • I 11 av Newcastles senaste 13 matcher var antalet av mål under 2.5
  • Newcastle har förlorade de senaste 3 matcherna på rad medan de gjort mindre än 0.5 mål
  • I de senaste 8 Newcastles bortamatcher, var antalet mål under 3.5

Nottingham Forest vs Newcastle Preview

Nottingham Forest form

I sina tre senaste matcher förlorade Nottingham Forest med 4-0 mot West Ham United, kryssade2-2 mot Everton, innan man åkte på förlust mot Tottenham Hotspur med 3-1. Nottingham Forest tog tre segrar från sina senaste sex matcher på hemmamark i Premier League. De spelade oavgjort tre men är fortsatt obesegrade med en målskillnad på åtta framåt och fyra insläppta.

Newcastle form

Newcastle åkte på några besvikelser i sina tre senaste matcher, då de blev överkörda av Manchester United i en 2-0-förlust. Manchester City blev även dom för svåra i en fajt som slutade 2-0, nu senast lyckades Newcastle slå tillbaka i en 2-1-seger mot Wolves. I de sex senaste bortamatcherna i Premier League, vann Newcastle två, samtidigt som man även spelade tre oavgjords. De fick utstå en defeat här med en målskillnad på fyra mål insläppta och åtta gjorda.

Nottingham Forest vs Newcastle H2H

Senast lagen mötte varandra gick Newcastle av planen som 2-0-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift på fredag. Nottingham Forest går in i matchen mot Newcastle med 0-0-1 i ryggen från deras senaste ett möte. En win-rate på 0% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi.

Över 2.5 mål gjordes i fyra av Nottingham Forest’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 0.8 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i två av de senaste tio matcherna som Newcastle spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 0.8 mål i snitt under den här tiden.

Tabellställningar i Premier League

Nottingham Forest tog samtliga tre poäng fem gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade fyra och åkte på ett förluster under den här perioden. Newcastle vann fyra av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort tre och förlorade tre. Newcastle höll sina motståndare från att göra mål fem gånger av de 10 senaste bortamatcherna. Medan Nottingham Forest har lyckats hålla nollan i fyra av de 10 senaste på hemmaplan.

Senaste lagnyheter

Nottingham Forest har gjort första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. Newcastle har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan.

Det har varit en fantastisk säsong för Miguel Almiron som har gjort elva mål för sin klubb så här långt och att ha med sig den typen av form är definitivt avgörande för framgången för Newcastle.

Nottingham Forest har lite problem med frågetecken kring om hela nio spelare kommer till start till matchen på fredag.

Neco Williams, Taiwo Awoniyi, Tyrese Fornah, Jesse Lingard, Jonjo Shelvey, Cheikhou Kouyate, Giulian Biancone, Moussa Niakhate och Omar Richards finns bland de nio spelarna som saknas för Nottingham Forest på fredag.

Bland de tre spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Allan Saint-Maximin, Matt Targett och Emil Krafth.