Osasuna vs Athletic Bilbao bästa odds och matchtips

När både Osasuna och Athletic Bilbao njuter av bekvämligheten i mitten av tabellen, kan det bädda för en spännande närkamp där båda lagen vill stärka sin position i tabellen på på Estadio El Sadar klockan 21:00 3:e januari. Som nummer 13 har Osasuna lyckats skrapa ihop 22 poäng efter 18 spelade matcher. Med 24 poäng har Athletic Bilbao efter 18 matcher placerat sig på plats plats 10 i La Liga. Det är tuffa tider för både Osasuna och Athletic Bilbao i La Liga. Båda har ögonen riktade mot den kommande matchen för att stärka moralen.

Våra tips

Statistik och fakta för Osasuna vs Athletic Bilbao i La Liga

 • I 6 av de senaste 8 hemmamatcherna Osasuna har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Osasuna har inte vunnit 9 av 11 av deras senaste matcher
 • Osasuna har gjort mål i 7 av de senaste 8 hemmamatcherna
 • Osasuna har släppt in i 7 av de senaste 9 matcherna
 • Athletic Bilbao har inte förlorat 10 av 11 av deras senaste bortamatcher
 • Athletic Bilbao har spelat oavgjort 8 av 10 av deras senaste bortamatcher
 • Athletic Bilbao har inte vunnit 9 av 10 av deras senaste matcher
 • Athletic Bilbao har släppt in i 9 av de senaste 11 matcherna
 • Athletic Bilbao gjorde inte mål i de senaste 3 bortamatcherna i rad
 • I 12 av de senaste 14 Osasunas hemmamatcher mot Athletic Bilbao var antalet av mål under 3.5
 • Osasuna har gjorde mål i 13 av de senaste 15 hemmamatcherna mot Athletic Bilbao
 • Osasuna har släppt in i 12 av de senaste 14 matcherna mot Athletic Bilbao
 • Osasuna har inte vunnit 8 av de 10 senaste matcherna mot Athletic Bilbao
 • I 5 av de senaste 7 hemmamatcherna Osasuna har spelat mot Athletic Bilbao har båda lagen gjort mål

Form: Osasuna mot Athletic Bilbao

Osasuna är inne i ett bra flow

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Osasuna eftersom de håller sin nivå. Osasuna har stött på blandade resultat i sina senaste tre matcher där man skrapat ihop fyra poäng. Det hela började med ett oavgjort resultat efter en 2-2-match mot Barcelona, sen plockades tre viktiga poäng i en 2-1 vinst mot Deportivo La Coruna. Tyvärr kunde de inte följa upp den vinsten utan åkte på en 1-0förlust mot Getafe i den senaste matchen.

Atletic Bilbao hoppas att komma tillbaka

Athletic Bilbao tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Bilbao har mäktat med en seger den senaste tiden mot Real Betis. Innan dess förlorade man mot Sevilla och senast blev det en 2-1 förlust mot Real Madrid.

På pappret verkar de två sidorna vara jämnt matchade, men om man ser till de senaste prestationerna så är Osasuna det bästa valet här till odds 2.90.

Osasuna vs Athletic Bilbao Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 2-2-match som spelades 8 maj 2021. Osasuna har vunnit 20%, medan Athletic Bilbao har vunnit 60% av deras senaste möten i La Liga vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 2-2-6. 4 gånger i de senaste 10 matcherna mellan Osasuna och Athletic Bilbao blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet 5 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i La Liga

Enligt La Liga tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara 2 poäng. Detta innebär att denna omgångs 19 match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Osasuna kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Athletic Bilbao som för närvarande ligger på plats nummer 10 med 24 poäng i den kommande matchen kommande måndag. Besökarna kommer dock säkert att försöka ta poäng åt sig och utöka avståndet i tabellen.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Inaki Williams när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 2 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Athletic Bilbao. Hans säsongssaldo är 5 mål just nu. 

Med 1 mål på de 6 senaste matcherna för Osasuna är David Garcia spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.