Östers IF vs GAIS bästa odds och matchtips

Östers IF drar fördel av hemmaplan när GAIS gästar i Superettan kommande söndag. Östers IF ligger på plats sju i Superettan med 39 poäng efter att ha spelat 27 matcher. Avståndet till GAIS är nio poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 14 i tabellen efter 27 omgångar. Östers IF går in i matchen mot GAIS på söndag i hopp om att slå sina motståndare i Superettan.

Våra tips

Statistik och fakta för Östers IF vs GAIS i Superettan.

  • Östers IF är obesegrade de senaste nio matcherna i rad;
  • Östers IF har vunnit de senaste tre matcherna i rad hemma;
  • Östers IF är obesegrade de senaste nio matcherna i rad hemma;
  • Östers IF nätade i åtta av de senaste tio matcher.
  • GAIS har förlorat i fyra av de senaste fem matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i GAISs senaste åtta av tio matcher;
  • GAIS släppte in i tio av de senaste tolv matcher;
  • GAIS nätade i åtta av de senaste tio matcher.

Form: Östers IF mot GAIS

Östers formkurva pekar nedåt

Östers IF hoppas att deras starka form håller i sig med ytterligare ett bra resultat. Östers IF ser ut att vara i bra form inför deras kommande match då de siktar på att förlänga sin obesegrade trend. I deras senaste tre matcher vann de först mot Vasalunds IF med siffrorna 3-2. Därefter blev det oavgjort efter en (0-0)-match mot Norrby. De tog sig sedan tillbaka till vinstkolumnen när de besegrade Landskrona BoIS med 4-1.

GAIS hoppas på en nystart

GAIS tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. GAIS har på senare tid förlorat mot AFC Eskilstuna, följt av en vinst mot Helsingborg. Senast blev man överkörda av Norrby med 4-1.

Östers IF har visat upp starkare prestationer i de senaste matcherna och med fördelen av välkända omgivningar tror vi på en hemmaseger här. Spelbolagen tror dock på en jämn match med odds 1.92 för en hemmaseger medan odds för en bortaseger är 3.80.

Östers IF vs GAIS Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Östers IF mot GAIS var ett Superettan-möte så sent som 4 maj 2021 och vi såg då GAIS ta en 3-2-vinst. Östers IF går in i matchen mot GAIS med 4-3-3 i bagaget från deras senaste tio matcher i Superettan. Fem gånger i de senaste tio matcherna mellan Östers IF och GAIS blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet sju gånger i dessa tio matcher.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-tabellen är skillnaden mellan de två lagen nio poäng. Även om GAIS inte kommer att ha någon att ta sig förbi Östers IF i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Östers IF, som nu är nummer sju med 39 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen kommande söndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Nicolas Mortensen. Han är toppskytt för Östers IF, för närvarande på åtta mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i tre av deras sex senaste matcher. 

GAIS kommer att hoppas att Adam Egnell hittar nätet igen. Han har dock inte hittat nätet på senaste tiden och istället fått hjälp av Simon Alexandersson och Richard Yarsuvat.