IK Brage vs Akropolis IF bästa odds och matchtips

När både IK Brage och Akropolis IF njuter av bekvämligheten i mitten av tabellen, kan det bädda för en spännande närkamp där båda lagen vill stärka sin position i tabellen på Borlänge Energi Arena klockan 15:00 7:e november. På plats nummer 13 i Superettan har IK Brage spelat ihop 30 poäng efter 27 matcher. Med 34 poäng befinner sig Akropolis IF på plats tio i tabellen med 27 spelade matcher. 

Våra tips

Statistik och fakta för IK Brage vs Akropolis IF

  • IK Brage är obesegrade de senaste tre matcherna i rad hemma;
  • Totalt antal mål var ÖVER 2.5 i IK Brages senaste sex av åtta matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i IK Brages senaste två av fyra matcher.
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Akropolis IFs senaste fem av sju matcher;
  • Akropolis IF nätade i nio av de senaste elva matcher.

Form: IK Brage mot Akropolis IF

IK Brage njuter av en stabil insats.

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller IK Brage eftersom de håller sin nivå. IK Brage har upplevt det mesta under sina tre senaste matcher där de lyckades samla på sig fyra poäng. Först tog man en skön 3-2-vinst mot Norrby innan det blev oavgjort efter resultatet 0-0 mot GIF Sundsvall. Den obesegrade trenden tog dock stopp när Helsingborg visade sig vara för starka och resultatet 3-0 innebar förlust för IK Brage.

Akropolis IF är i mycket bra form.

Akropolis IF fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med ytterligare en vinst i förra matchen. Det har varit blandade resultat för Akropolis som började med en förlust mot Sundsvall. Efter det har det dock gott bättre med två raka vinster mot Landskrona och Trelleborg.

De två lagen matchas jämnt av bookmakers, men den nuvarande formen gör att Akropolis IF är vårt val för en seger.

IK Brage vs Akropolis IF Matchhistorik

Det senaste mötet mellan IK Brage & Akropolis IF spelades 11 april 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. IK Brage går in i matchen mot Akropolis IF med 0-2-1 i bagaget från deras senaste tre matcher i Superettan.

Tabellställningar i Superettan

Som framgår av Superettan-ställningen är skillnaden mellan de två lagen fyra poäng. Även om IK Brage inte kommer att ha en möjlighet att komma över Akropolis IF i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Akropolis IF, som nu ligger på tio med 34 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Pontus Åsbrink när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet tre gånger i de senaste fem matcherna för sitt lag Akropolis IF. 

Med tre mål på de fyra senaste matcherna för IK Brage är Leonard Pllana spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.