Premier League: Helgens bästa tips

Southampton – Norwich City

Southampton spelar med ett helt annat självförtroende efter 8 poäng från deras 4 senaste vilket inkluderar oavgjorda resultat mot både Man City och United. The Saints är stora favoriter (1.56) inför kvällens möte på St. Mary’s där de inte har förlorat på 9 raka.

Motståndaren Norwich har spelat tabelljumbo under första säsongshalvan men har visat förbättrad form – särskilt på det offensiva planet. The Canaries har fortfarande det sämsta målsnittet i Premier League men har lyckats göra mål i 5 av deras 6 senaste matcher och spelar med en helt annan gunst än tidigare.

2-0 segern mot Everton förra veckan var första gången som Southampton hållit nollan på 15 matcher. När de här två lagen möttes tidigare under säsongen vann Norwich med 2-1 och jag ser ett liknande resultat ikväll, enda skillnaden att det är Saints som är snäppet vassare.

Tips: Southampton och båda lagen gör mål @3.0

Leeds – Tottenham

Tottenham må ha gått från att besegra Manchester City till att förlora mot Burnley inom loppet av fyra dagar, men Spurs svajiga form borde inte avskräcka spelare från att rygga Contes mannar mot ett Leeds på lördag som sett fullkomligt katastrofala ut.

Efter att ha besegrat West Ham med 3-2 på London Stadium i januari har formen gått käpprätt neråt för Leeds. Fyra raka matcher utan vinst och ett försvar som släppt in 16 mål – det senaste bakslaget kom mot Liverpool i onsdags där man förlorade med 6-0.

Spurs under Antonio Conte är fortfarande ett work-in-progress och Londonklubben har heller inte sett helt vattentäta ut. Jag spikar tvåan i vad som kan bli en målrik tillställning på Elland Road.

Tips: Tottenham och över 3.5 mål @4.33

Everton – Manchester City

Det verkade som City hade ligatiteln så gott som säkrad för några veckor sedan, men med Liverpool bara tre poäng efter på andra plats finns det inte längre utrymme för misstag. Pep Guardiolas mannar åkte på en riktig kalldusch när man torskade med 3-2 mot Spurs på hemmaplan och bör ta lördagens besök till Goodison Park på största allvar.

Det finns goda chanser att öka avståndet i tabellen igen mot ett Everton som fortfarande söker sin identet under en ny coach. Sedan Frank Lampard tog över i slutet av januari har Toffees förlorat 2 av sina 3 ligamatcher, även om man lyckades säkra avancemang i FA-cupen med 4-1 mot Brentford.

City har ligans bästa bortafacit med 32 poäng från 13 matcher och att döma av 5-0 krossen mot Sporting i Champions League så kan de fortfarande få det att smattra rejält i nätmaskorna när det gäller.

Tips: Manchester City och över 3.5 mål @2.55

Experttipset de senaste 10 dagarna:

Liverpool (Vinst)
Salah målskytt (Vinst)
West Ham och över 2.5 mål (Förlust)
Southampton (Vinst)
Man City och under 3.5 mål (Förlust)
Man United (Vinst)
Villareal – Juventus oavgjort (Vinst)
Ajax och över 2.5 mål (Förlust)
Atletico – Man United BLGM (Vinst)

+450%