Lazio vs SSC Napoli: Bästa oddsen och matchtipsen

Lazio välkomnar SSC Napoli för en match i Serie A på Stadio Olimpico, Rome på söndag. På plats nummer 6 i Serie A har Lazio spelat ihop 43 poäng efter 26 matcher. Med 54 poäng befinner sig SSC Napoli på plats 3 i tabellen med 26 spelade matcher. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Lazio. De skulle dock kunna vinna mot SSC Napoli.

Våra tips

Statistik och fakta för Lazio vs SSC Napoli i Serie A

  • Lazio har inte förlorat 32 av 34 av deras senaste hemmamatcher
  • Lazio har släppt inte in i 5 av de senaste 6 matcherna
  • SSC Napoli har gjort mål i 29 av de senaste 31 bortamatcherna
  • SSC Napoli har vunnit 3 av 4 av deras senaste matcher
  • Lazio har släppt in i 18 av de senaste 20 matcherna mot SSC Napoli
  • Lazio har inte vunnit 11 av de 13 senaste matcherna mot SSC Napoli
  • I 8 av de senaste 10 av Lazios matcher mot SSC Napoli var antalet mål över 2.5
  • Lazio har förlorat 8 av de 10 senaste matcherna mot SSC Napoli
  • I 6 av de senaste 7 av Lazios hemmamatcher mot SSC Napoli var antalet mål under 3.5

Form: Lazio mot SSC Napoli

Lazio hoppas kunna utöka poängen.

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Lazio eftersom de håller sin nivå. Tungt uttåg mot Porto i torsdags innebär att Europa-äventyret är över. 2-2 mot Porto räckte inte efter förlust med 2-1 i första matchen. Innan dess har Bologna besegrats med 3-0 och man har spelat oavgjort med Udinese.

SSC Napoli letar efter mer

Var står Napoli egentligen? Det ser inte speciellt lovande ut just nu för SSC Napoli som bara lyckats plocka två poäng i de senaste tre matcherna. Först spelade de oavgjort efter resultatet 1-1 mot Barcelona, vilket senare följdes upp med ytterligare ett oavgjort resultat. Denna slutade matchen slutade 1-1 mot Cagliari, innan det blev ett riktigt nederlag med en 2-4-förlust mot Barcelona.

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val.

Lazio vs SSC Napoli Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann SSC Napoli och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 4-0. Lazio går in i matchen mot SSC Napoli med 2-0-8 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Serie A. I den föregående 10 matcher mellan Lazio och SSC Napoli kom över 2,5 mål upp 8 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 6 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Serie A

Som framgår av Serie A-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 11 poäng. Även om Lazio inte kommer att ha en möjlighet att komma över SSC Napoli i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. SSC Napoli, som nu ligger på 3 med 54 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Lorenzo Insigne när man letar efter målskyttar som är i form i Napoli. 3 mål på 6 matcher är ett bra facit.

Med 4 mål på de 6 senaste matcherna för Lazio är Ciro Immobile spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.