Rayo Vallecano vs Celta Vigo: Bästa oddsen och matchtipsen

Rayo Vallecano tar emot Celta Vigo för en match i La Liga på måndag på Campo de Futbol de Vallecas. Mittenplacerade Rayo Vallecano möter nedflyttningshotade Celta Vigo på Campo de Futbol de Vallecas i 16 av La Liga i en match som sparkar igång på måndag. Besökarna har mycket mer på spel, men brister i kvaliten.

Rayo Vallecano är nummer 11 i tabellen på 19 poäng efter 15 matcher. Celta Vigo rankas som nummer 18 with nio poäng efter 15 spelade. Rankade som nummer 11 i La Liga, har Rayo Vallecano så här långt plockat 19 poäng den här säsongen, medan Celta Vigo har samlat ihop nio poäng. Detta placerar dem som nummer 18 efter 15 omgångar.

Både Rayo Vallecano och Celta Vigo siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte på måndag. Celta Vigo kommer inte sakna motivationen för drabbningen mot Rayo Vallecano. Även om oddsen talar emot, kommer en vinst ta dem förbi sina motståndare i tabellen kommande måndag.

Rayo Vallecano vs Celta Vigo Statistik

  • I 12 av de senaste 14 hemmamatcherna Rayo Vallecano har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Rayo Vallecano har gjort mål i 15 av de senaste 17 hemmamatcherna
  • Rayo Vallecano har släppt in i 13 av de senaste 14 hemmamatcherna
  • Rayo Vallecano har inte förlorat 11 av sina senaste 13 matcher
  • Rayo Vallecano har inte vunnit 9 av sina senaste 11 matcher
  • Celta Vigo har inte vunnit 14 av sina senaste 16 matcher
  • Celta Vigo har släppt in i 14 av de senaste 16 matcherna
  • Celta Vigo har gjort mål i 8 av de senaste 10 bortamatcherna
  • I 5 av Celta Vigos senaste 7 bortamatcher var antalet av mål över 2.5
  • Celta Vigo har inte vunnit 5 av sina senaste 6 bortamatcher

Rayo Vallecano vs Celta Vigo Preview

Rayo Vallecano form

Rayo Vallecano har bjudit på lite av allt efter att ha plockat fyra poäng i sina tre senaste matcher. Mötet med Barcelona ledde till oavgjort 1-1vilket följdes upp med en 4-0-förlust mot Athletic Bilbao. Deras senaste match tog dem tillbaka på vinnarspåret mot Yeclano efter 0-2. Rayo Vallecano löste endast en seger av sex försök så här långt på Campo de Futbol de Vallecas i La Liga. De kryssade fyra och förlorade en av dessa möten där de gjorde nio och släppte in åtta mål.

Celta Vigo form

Celta Vigo tog två poäng i sina tre senaste matcher. De inledde med förlust 4-3 mot Athletic Bilbao, för att sedan spela 0-0 mot Valencia. De säkrade en poäng i det senaste mötet efter 1-1 mot Cadiz. Celta Vigo har bara en ynka seger från sina sex senaste bortamatcher i La Liga. Man spelade oavgjort i en och förlorade fyra, släppte in tolv mål och gjorde nio.

Rayo Vallecano vs Celta Vigo H2H

Senast lagen mötte varandra gick Celta Vigo av planen som 3-0-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift kommande måndag. Rayo Vallecano går in i matchen mot Celta Vigo med 3-3-4 i ryggen från deras senaste tio möten. En win-rate på 30% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. Rayo Vallecano är segerlösa i sina senaste 5 matcher mot Celta Vigo. Rayo Vallecano misslyckades att göra mål i de senaste 4 matcherna i La Liga mot Celta Vigo. I tre av de senaste tio matcher mellan Rayo Vallecano och Celta Vigo gjorde båda lagen mål.

Över 2.5 mål blev vinnare sex gånger av de senaste tio matcherna mellan lagen. Rayo Vallecano gjorde ett snitt på 1.1 mål, medan Celta Vigo snittade 1.8 mål. Båda lagen göra mål gick in tre gånger. Över 2.5 mål gjordes i sex av Rayo Vallecano’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.7 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sex av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.4 mål under den här perioden.

Nuvarande tabellen i La Liga

Rayo Vallecano tog samtliga tre poäng tre gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade fyra och åkte på tre förluster under den här perioden. Celta Vigo vann fyra av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort två och förlorade fyra. Celta Vigo vann och höll nollan två gånger i sina 10 senaste bortamatcher.

Senaste lagnyheter

Rayo Vallecano har gjort mål först i sju matcher av de senaste tio matcherna. Celta Vigo gjorde första målet fem gånger i de senaste tio matcherna. Båda lagen gjorde mål i 5 raka hemmamatcher som Rayo Vallecano spelat.

I skrivande stund ser det ut som att endast två spelare ej är tillgängliga för Rayo Vallecano, när de förbereder sig för den kommande matchen. Det är ingen mening att Alfonso Espino kommer till Rayo Vallecanos omklädningsrum, eftersom han är avstängd.

Aridane Hernandez får sitta på läktaren för Rayo Vallecano eftersom han är skadad för tillfället.

Joseph Aidoo kommer inte att följa med Celta Vigo denna gång, då de måste rehabba en skada.