Everton vs Chelsea: Bästa oddsen och matchtipsen

Everton njuter av hemmafördelen, när gästande Chelsea besöker kommande söndag för en intressant Premier League-match. Mittenplacerade Chelsea besöker Everton, som just nu kämpar för att undika nedflyttningszonen. Detta är en omgång 16-match som spelas på Goodison Park på söndag.

Plcerade som 17 i tabellen har Everton plockat tio poäng efter 15 matcher. På 19 poäng, är Chelsea rankade som tio med 15 den här säsongen.

Både Everton och Chelsea siktar på att göra sitt bästa inför sina fans. Vi kommer garanterat att få se ett spännande möte på söndag. Chelsea riktar blickarna mot att göra en bra prestation och ta tre poäng, när de möter Everton. Trots bortaplan bör de förstnämnda utnyttja övertaget i jakten på en plats bland de sex bästa. Deras kommande fajt är en tuff utmaning för Everton, som möter Chelsea i sin ständiga kamp för att undvika nedflyttning. De borde vara motiverade till att skrälla här mot en så pass tuff motståndare som Chelsea.

Everton vs Chelsea Statistik

  • I de senaste 11 Evertons hemmamatcher, var antalet mål under 3.5
  • I 9 av Evertons senaste 10 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Everton har gjort mål i 9 av de senaste 11 matcherna
  • I 4 av Evertons senaste 5 hemmamatcher var antalet av mål över 2.5
  • Everton har inte förlorat 5 av sina senaste 6 matcher
  • I de senaste 5 matcherna i rad Chelsea har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Chelsea har släppt in i 15 av de senaste 17 bortamatcherna
  • I 4 av Chelseas senaste 5 matcher var antalet av mål över 4.5
  • I de senaste 4 bortamatcherna i rad Chelsea har spelat, har båda lagen gjort mål
  • I de senaste 5 Chelseas matcher, var antalet mål över 2.5

Everton vs Chelsea Preview

Everton form

Everton fick med sig sex poäng från de tre senaste matcherna, men de inledde med förlust 0-3 mot Manchester United. De svarade med att slå Nottingham Forest 0-1, och sedan även vinst med 3-0 mot Newcastle. Everton tog bara två segrar på de sex senaste Premier League-matcherna på hemmaplan. I de fyra övriga matcherna spelade man lika en och förlorade tre, de gjorde åtta och släppte in sju mål.

Chelsea form

Det är allt eller inget för Chelsea efter en vinst i sina tre senaste matcher. De förlorade först med 4-1 mot Newcastle som de svarade med att slå Brighton & Hove Albion 3-2. I deras senaste match blev det återigen en förlust efter 2-1 mot Manchester United. Chelsea noterade sju poäng efter två vinster från sina fyra matcher mot lag bland de sex nedersta. De gjorde sju mål, men släppte in två.

Everton vs Chelsea H2H

Supportrarna hoppas på en minst lika spännande match som senast Everton spelade mot Chelsea. den slutade 2-2 och var en riktigt bra match. Everton går in i matchen mot Chelsea med 4-3-3 i ryggen från deras senaste tio möten. En win-rate på 40% är kanske värt att ha i åtanke innan du placerar ett spel, beroende på din strategi. Everton vann 4 av sina 5 senaste hemmamatcher mot Chelsea. Punters tittar förmodligen inte efter båda lagen göra mål när Chelsea besöker Everton. Minst ett lag lyckades hålla nollan sju gånger i de senaste tio matcherna. Oddsen på att båda lagen inte ska göra mål ligger på 2.20 hos spelbolagen.

Under 2.5 mål satt tre gånger i de senaste tio matcherna mellan rivalerna. Everton med ett snitt på ett mål, och där Chelsea snittade 1.1 mål i dessa. Båda lagen att inte göra mål var vinnande sju gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i sex av Everton’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.6 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sju av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 2.3 mål under den här perioden.

Nuvarande tabellen i Premier League

Everton tog fyra vinster på hemmaplan i sina 10 senaste matcher i samtliga tävlingar, medan man kryssade ett gånger. De fick utstå förlust i fem under den här tiden. Chelsea vann fyra av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort i ett och förlorade fem. Det verkar som vi inte ska förvänta oss mål åt båda håll i det här mötet kommande söndag. Båda lagen göra mål hände endast två gånger i de 10 senaste ligamatcherna på hemmaplan för Everton. Samma spel hände sju gånger av de 10 senaste bortamatcherna för Chelsea.

Senaste lagnyheter

Everton gjorde första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Chelsea gjorde första målet fyra gånger i de senaste tio matcherna. Båda lagen har gjort mål i 5 raka Chelsea-matcher.

Everton kan sakna upp till fyra spelare till deras kommande match på söndag.

Amadou Onana, Andre Gomes, Dele Alli och Jack Harrison finns bland de fyra spelarna som saknas för Everton kommande söndag.

Bland de nio spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Noni Madueke, Malo Gusto, Ben Chilwell, Romeo Lavia, Carney Chukwuemeka, Trevoh Chalobah, Christopher Nkunku, Wesley Fofana och Marcus Bettinelli.