Real Madrid vs Atletico Madrid: Bästa oddsen och matchtipsen

Real Madrid välkomnar Atletico Madrid för ett nytt derby mellan rivalerna i La Liga kommande lördag på Santiago Bernabeu.

Real Madrid kliver in i omgång 23 som nummer 2 i La Liga med 51 poäng på kontot så här långt. Efter 22 rundor spelade, har Atletico Madrid samlat ihop 41 poäng, som placerar dem på 4 i tabellen.

Senast som Real Madrid mötte Atletico Madrid, hade lagen tagit många 3-poängare och nu ser dom redo ut för ännu en vinst denna gång.

Statistik och fakta för Real Madrid vs Atletico Madrid i La Liga

  • Real Madrid har gjort mål i 36 av de senaste 38 matcherna
  • Real Madrid har inte förlorat 23 av sina senaste 25 hemmamatcher
  • Real Madrid har gjort mål i 19 av de senaste 20 hemmamatcherna
  • Real Madrid har vann 8 i de senaste 10 matcherna, medan gjort mer än 1.5 mål
  • Real Madrid har vann 7 i de senaste 9 hemma matcherna, medan gjort mer än 1.5 mål
  • Atletico Madrid har gjort mål i 20 av de senaste 22 matcherna
  • Atletico Madrid har vann 5 i de senaste 7 matcherna spelat utan att släppa in mål
  • I 10 av Atletico Madrids senaste 11 matcher var antalet av mål under 3.5
  • I 9 av Atletico Madrids senaste 11 matcher var antalet av mål under 2.5
  • Atletico Madrid har inte förlorat 12 av sina senaste 14 matcher

Real Madrid vs Atletico Madrid Preview

Real Madrid form

Real Madrid njuter just nu efter tre raka vinster. Det började med 4-0 mot Elche. De fortsatte med att slå Osasuna med 0-2, innan de även vann mot Liverpool, 2-5. Real Madrid plockade tio poäng på sina senaste fem matcher mot lag från topp 6. De tog tre vinster, med nio mål gjorda och släppt in sex. Real Madrid lyckades med en stark comeback då man tagit fyra vinster på de sex senaste hemmamatcherna i La Liga, där de även har två oavgjorda men ingen förlust. tolv mål och tre insläppta har laget med sig.

Atletico Madrid form

Atletico Madrid ser ut att kunna möta vilken moståndare som efter sju poäng i de tre senaste matcherna. De började med att kryssa 1-1 mot Getafe, för att sedan vinna mot Celta Vigo med 0-1, och Athletic Bilbao i en 1-0-vinst. Från sina fem senaste matcher mot lag från topp 6 tog Atletico Madrid fem poäng och ett segrar. De släppte in sex mål samtidigt som man gjorde fem.

Real Madrid vs Atletico Madrid H2H

Senast lagen mötte varandra gick Real Madrid av planen som 1-2-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift kommande lördag. Real Madrid brukar trivas med att spela mot Atletico Madrid med fem vinster på tio möten. Spelbolagens bästa odds på en hemmavinst ligger runt 1.75. Atletico Madrid har bara kunnat vinna en gång av de 13 senaste mötena mot Real Madrid. I de senaste tio matcherna mellan Real Madrid och Atletico Madrid hittade båda nät i fyra gånger. Bästa odds på att båda lagen gör mål här igen finns hos spelbolagen till 1.91.

Under 2.5 mål gick in åtta times i de senaste tio matcherna mellan rivalerna. Real Madrid gjorde ett snitt på 1.2 mål, där Atletico Madrid gjorde i snitt 0.5 mål i dessa. Båda lagen göra mål var ett vinnande spel sex gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i fem av Real Madrid’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 2.7 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i två av de senaste tio matcherna som Atletico Madrid spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 1.3 mål i snitt under den här tiden.

Tabellställningar i La Liga

Real Madrid har varit ganska skrämmande på hemmaplan och vunnit sju av sina 10 senaste matcher, medan man spelade oavgjort två och förlorade ett av dessa matcher. Atletico Madrid vann sju av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort ett av dem och förlorade två. Real Madrid har varit pigga från start och gjort första målet inte mindre än sju gånger av de 10 senaste på Real Madrid:s stadion. Gästerna gjorde första målet i sju av de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Real Madrid har gjort mål först i sex matcher av de senaste tio matcherna. Atletico Madrid har gjort första målet i imponerande sju matcher av de senaste tio på hemmaplan. Real Madrid har gjort mål i 3 raka hemmamöten med Atletico Madrid.

När man tittar på marknaden efter målskyttar är det en bra idé att välja Karim Benzema. Han är den spelaren i Real Madrid som är i bäst målform. Han har gjort tre mål i de senaste sex matcherna, och vill säkerligen göra fler när de möter Atletico Madrid.

Gästerna kommer att ställa hoppet till målgöraren Antoine Griezmann som de hoppas ska hitta nätet igen. Antoine Griezmann gjorde två mål för Atletico Madrid i de senaste 6 matcherna.

Real Madrid kan sakna upp till fem spelare till deras kommande match kommande lördag.

David Alaba, Aurelien Tchouameni, Alvaro Odriozola, Daniel Carvajal och Mariano Diaz finns bland de fem spelarna som saknas för Real Madrid på lördag.