Real Sociedad vs Elche: Bästa oddsen och matchtipsen

Med en snabb titt på oddsen tyder allt annat än en vinst för Real Sociedad som en riktig överraskning när de tar sig an Elche på Reale Seguros Stadium kommande söndag i La Liga.

Real Sociedad går in i nästa runda som nummer 4 i tabellen, med 45 poäng så här långt. Med 25 spelade matcher, har Elche löst 13 poäng, vilket ger dem plats 20 inför nästa omgång.

Eftersom det är botten mot toppen kommer Real Sociedad försöka få Elche känna skillnaden. Hur länge orkar man stå upp? Vi får se på söndag.

Statistik och fakta för Real Sociedad vs Elche i La Liga

  • I 25 av Real Sociedads senaste 27 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I 13 av Real Sociedads senaste 15 matcher var antalet av mål under 2.5
  • I 10 av Real Sociedads senaste 11 hemmamatcher var antalet av mål under 2.5
  • I 13 av Real Sociedads senaste 15 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Real Sociedad har inte vunnit 8 av sina senaste 9 matcher
  • I 9 av Elches senaste 10 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Elche har släppt in i 13 av de senaste 15 matcherna
  • Elche har inte vunnit 10 av sina senaste 12 matcher
  • Elche har inte vunnit 5 av sina senaste 6 bortamatcher
  • Elche har släppt in i 5 av de senaste 6 bortamatcherna

Real Sociedad vs Elche Preview

Real Sociedad form

Läget kunde varit både bättre och sämre för Real Sociedad, som har med sig två poäng från de tre senaste matcherna. De förlorade med 2-0 mot Roma, följt av oavgjort 1-1 mot Mallorca. De fick med sig en poäng igen senast efter 0-0 mot Roma. Real Sociedad gjorde 21 mål och släppte in 15 i sina senaste 15 matcher mot lag från den nedre halvan av La Liga. De samlade 27 poäng och åtta segrar. Real Sociedad tog bara två segrar från sex möjliga La Liga-matcher på hemmamark. I de resterande fyra matcherna spelade man oavgjort i tre och förlorade en, samtidigt som laget gjorde sju och tappade in fyra mål.

Elche form

Elche har varit med om allt i de tre senaste matcherna runt om i alla tävlingar. Mot Real Betis,gick man hem tomhänta efter en 2-3-förlust, sedan lyckades man vinna med 0-1 motMallorca. Senast fick man dela på poängen efter 1-1 mot Real Valladolid. Elche vann två matcher och plockade åtta poäng från deras 14 möten mot lag från den övre halvan av La Liga. De gjorde tio mål och släppte in 32. Elche har bara en ynka seger från sina sex senaste bortamatcher i La Liga. Man spelade oavgjort i en och förlorade fyra, släppte in tolv mål och gjorde tre.

Real Sociedad vs Elche H2H

Real Sociedad vann de två senaste mötena med Elche, då de följde upp en 2-1-vinst genom att slå sin kommande moståndare med 1-0. Real Sociedad har generellt sätt lätt mot Elche, med historisk statistik på 7-1-1 inför kommande möte. Bästa odds på hemmavinst hos spelbolagen är 1.40. Elche är inte förtjusta i att möta Real Sociedad, som de endast vunnit mot en gång i de senaste 9 mötena. Real Sociedad gjorde minst ett mål i 8 av sina 9 senaste matcher i La Liga mot Elche. I två av de senaste nio matcher mellan Real Sociedad och Elche gjorde båda lagen mål.

Över 2.5 mål blev vinnare fyra gånger av de senaste nio matcherna mellan lagen. Real Sociedad gjorde ett snitt på 1.87 mål, medan Elche snittade 0.33 mål. Båda lagen göra mål gick in två gånger. Över 2.5 mål gjordes i ett av Real Sociedad’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 0.5 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fyra av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 0.9 mål under den här perioden.

Tabellställningar i La Liga

Real Sociedad har inte direkt varit bra på att stänga ner sina besökare på Reale Seguros Stadium. De tog endast två segrar samtidigt som de höll nollan, en gång.

Senaste lagnyheter

Överraskande nog har Real Sociedad bara gjort första målet i tre matcher av de senaste tio matcherna. Elche har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. Real Sociedad har gjort mål i 5 raka ligamatcher mot Elche.

När man tittar på vilka spelare som är i form i båda lagen, ser vi några intressanta namn. Alexander Soerloth står ut när det gäller Real Sociedad, och Pere Milla för gästerna. Vi förväntar oss att bådas namn kommer att synas i målprotokollet för sina lag på kommande söndag.

Real Sociedad kan sakna upp till fyra spelare till deras kommande match kommande söndag.

Alex Sola, Carlos Fernandez, Umar Sadiq och Martin Merquelanz finns bland de fyra spelarna som saknas för Real Sociedad kommande söndag.

Bland de tre spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Alex Collado, Josan och John Nwankwo.