Roma vs Juventus bästa odds och matchtips

Både Roma och Juventus satsar på att befästa sin position I tabellen, när de drabbar samman i denna efterlängtade match på på söndag. Roma har för närvarande plats 7 i tabellen med 32 poäng efter 20 spelade matcher. Med 20 omgångar bakom sig har Juventus lyckats samla ihop 34 poäng och ligger på plats 5 i Serie A. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Roma. De skulle dock kunna skrälla mot Juventus.

Våra tips

Statistik och fakta för Roma vs Juventus i Serie A

 • Roma har inte förlorat 23 av 25 av deras senaste hemmamatcher
 • Roma  gjorde mål i 11 av de senaste 13 matcherna
 • I 3 av de senaste 4 matcherna Roma har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Roma har släppt in i 5 av de senaste 6 matcherna
 • Roma har vinst 3 av 4 av deras senaste matcher
 • Juventus gjorde mål i 21 av de senaste 23 matcherna
 • Juventus har vinst 5 av 6 av deras senaste matcher
 • Juventus har släppt inte in i 5 av de senaste 6 matcherna
 • Roma har släppt in i 15 av de senaste 17 matcherna mot Juventus
 • I 9 av de senaste 11 Romas hemmamatcher mot Juventus var antalet av mål under 3.5
 • Roma har inte förlorat 8 av de 10 senaste hemmamatcherna mot Juventus
 • I 5 av de senaste 7 hemmamatcherna Roma har spelat mot Juventus har båda lagen gjort mål
 • Roma har inte vunnit 7 av de 9 senaste matcherna mot Juventus

Form: Roma mot Juventus

Roma hoppas att komma tillbaka

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Roma som hållit sin nivå. Roma har upplevt det mesta under sina tre senaste matcher där de lyckades samla på sig fyra poäng. Först tog man en skön 4-1-vinst mot Atalanta innan det blev oavgjort efter resultatet 1-1 mot Sampdoria. Den obesegrade trenden tog dock stopp när AC Milan visade sig vara för starka och resultatet 3-1 innebar förlust för Roma.

Obesegrade Juventus

Juventus verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. Man är obesegrad i flera matcher i rad och har den senaste tiden besegrat Bologna och Cagliari. Senast fick man nöja sig med ett oavgjort resultat mot Napoli.

De två lagen matchas jämnt av bookmakers, men den nuvarande formen gör att Juventus är vårt val för en seger.

Roma vs Juventus Matchhistorik

Det senaste mötet mellan Roma och Juventus var en jämn tillställning där Juventus lyckades hitta en liten 1-0-seger. Roma går in i matchen mot Juventus med 3-2-5 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Serie A. I de föregående 10 matcherna mellan Roma och Juventus kom över 2,5 mål upp 4 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 4 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Serie A

Enligt Serie A tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara 2 poäng. Detta innebär att denna omgångs 21 match kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Roma kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Juventus som för närvarande ligger på plats nummer 5 med 34 poäng i den kommande matchen kommande söndag. Besökarna kommer dock säkert att försöka ta poäng åt sig och utöka avståndet i tabellen.

Skytteligan

Tammy Abraham har ett högt målsnitt i de senaste matcherna. Roma kommer ställa hoppet till sin toppmålgörare återigen när de möter Juventus. Gästerna hoppas att Alvaro Morata fortsätter fylla på sitt målfacit. Han verkar va i god form med 3 mål på de senaste sex matcherna.