Sampdoria vs Bologna: Bästa oddsen och matchtipsen

Mittenplacerade Bologna reser till Stadio Luigi Ferraris för att möta krislaget Sampdoria i omgång 23 som sparkar igång kommande lördag. Hemmalaget hoppas på tre poäng för att ta upp kampen om nytt kontrakt.

Sampdoria är 19 i tabellen med elva poäng efter 22 matcher, medan Bologna rankas elva i Serie A på 29 poäng.

Med 4 förluster i de senaste 6 matcherna, kan stämningen i Sampdoria-lägret bli mycket bättre. De måste höja sitt spel ordentligt annars blir det en tuff avslutning för laget i år.

Statistik och fakta för Sampdoria vs Bologna i Serie A

  • Sampdoria har förlorade 5 i de senaste 6 matcherna spelat utan att göra mål
  • Sampdoria har förlorade 5 i de senaste 6 matcherna, medan gjort mindre än 0.5 mål
  • I 13 av Sampdorias senaste 15 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Sampdoria har släppt in i 14 av de senaste 16 matcherna
  • Sampdoria har förlorade 5 i de senaste 6 matcherna och totalt antal mål var under 2.5
  • I de senaste 10 Bolognas matcher, var antalet mål under 3.5
  • Bologna har släppt in i 14 av de senaste 15 bortamatcherna
  • I de senaste 6 Bolognas bortamatcher, var antalet mål under 3.5
  • Bologna har släppt in i 7 av de senaste 8 matcherna
  • I 4 av Bolognas senaste 5 matcher var antalet av mål under 2.5

Sampdoria vs Bologna Preview

Sampdoria form

Läget kunde varit både bättre och sämre för Sampdoria, som har med sig två poäng från de tre senaste matcherna. De förlorade med 2-0 mot Atalanta, följt av oavgjort 2-2 mot Monza. De fick med sig en poäng igen senast efter 0-0 mot Inter. Sampdoria har inte vunnit någon av sina sex senaste matcher i Serie A på Stadio Luigi Ferraris. Ett facit på en oavgjorda och fyra förluster, där de släppte in 17 och gjorde elva mål.

Bologna form

Även om de förlorade den senaste matchen har ändå resultaten varit godkända för Bologna. De vann först mot Spezia med 2-0 följt av vinst mot Fiorentina med 1-2. Den vinnande trenden tog sedan slut mot Monza, som vann med 0-1. Bologna noterade elva poäng efter två vinster från sina sju matcher mot lag bland de sex nedersta. De gjorde elva mål, men släppte in sex.

Sampdoria vs Bologna H2H

Spela på kryss skulle gett dig en bra vinst senast när Sampdoria mötte Bologna. De delade på poängen i en 1-1-match, där inget av lagen lyckades utnyttja övertaget. Totalt har de spelat sex matcher i de senaste säsongerna där Bologna tagit mest av poängen. De vann fem möten, samtidigt som Sampdoria tog 3 poäng i noll matcher. Såklart slutade sista en matchen lika. Spelbolagen har Bologna att vinna denna match till bästa odds runt 2.38. Bologna plockade 7 vinster från sina senaste 9 matcher mot Sampdoria. Bologna gjorde minst ett mål i sina 9 Serie A senaste matcher mot Sampdoria. Båda lagen gjorde mål sju gånger i de senaste tio matcherna mellan Sampdoria och Bologna.

Det blev över 2.5 mål sju gånger i de senaste tio matcherna mellan lagen. Sampdoria gjorde i snitt 1.1 mål, medan Bologna snittade 1.8 mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel sju gånger. Över 2.5 mål gjordes i fyra av Sampdoria’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på ett mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i fyra av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.1 mål under den här perioden.

Tabellställningar i Serie A

Sampdoria tog samtliga tre poäng fyra gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade ett och åkte på fem förluster under den här perioden. Bologna vann fem av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort noll och förlorade fem. Sampdoria har inte direkt varit bra på att stänga ner sina besökare på Stadio Luigi Ferraris. De tog endast två segrar samtidigt som de höll nollan, en gång.

Senaste lagnyheter

Överraskande har Sampdoria endast gjort första målet i två matcher av de senaste tio på hemmaplan. Bologna har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio på hemmaplan. Sampdoria har misslyckats göra mål i 7 raka hemmamatcher. Sampdoria har gjort mål i 12 raka hemmamöten med Bologna.

Manolo Gabbiadini har gjort mål kontinuerligt i de senaste matcherna. Sampdoria kommer säkerligen ställa hoppet till honom för fler mål mot i nästa match mot Bologna. Gästerna hoppas säkerligen på att Stefan Posch gör fler mål. Med tre mål i de senaste sex matcherna, har Stefan Posch ett väldigt högt målsnitt.

Sampdoria kan sakna upp till tre spelare till deras kommande match på lördag.

Fabio Quagliarella, Ignacio Pussetto och Manuel De Luca finns bland de tre spelarna som saknas för Sampdoria på lördag.

Några av de fyra som kommer att befinna sig på sidlinjen är Lorenzo De Silvestri, Musa Barrow, Joshua Zirkzee och Kevin Bonifazi.