Sassuolo vs Fiorentina: Bästa oddsen och matchtipsen

Både Sassuolo och Fiorentina kommer att försöka åtminstone behålla men också förbättra sin position i Serie A. Lagen möts i vad som just nu är en kamp i mitten av tabellen i Serie A. På plats nummer 11 i Serie A har Sassuolo spelat ihop 33 poäng efter 26 matcher. Med 42 poäng befinner sig Fiorentina på plats 7 i tabellen med 26 spelade matcher. Efter segern sist mot Inter kommer Sassuolo hoppas att de kan bygga vidare på det.

Våra tips

Statistik och fakta för Sassuolo vs Fiorentina i Serie A

 • Sassuolo har släppt in i 24 av de senaste 26 matcherna
 • Sassuolo har gjort mål i 21 av de senaste 23 matcherna
 • I 9 av de senaste 11 hemmamatcherna Sassuolo har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Sassuolo har inte vunnit 8 av 10 av deras senaste matcher
 • Fiorentina har släppt in i 13 av de senaste 15 matcherna
 • Fiorentina har inte förlorat 10 av 12 av deras senaste matcher
 • Fiorentina har gjort mål i 12 av de senaste 14 matcherna
 • I de senaste 5 matcherna i rad Sassuolo har spelat mot Fiorentina har båda lagen gjort mål
 • Sassuolo har gjort mål i 13 av de senaste 14 matcherna mot Fiorentina
 • Sassuolo har släppt in i 12 av de senaste 14 matcherna mot Fiorentina
 • Sassuolo har inte förlorat 7 av de 8 senaste matcherna mot Fiorentina
 • I de senaste 3 av Sassuolos hemmamatcher mot Fiorentina var antalet mål över 2.5

Form: Sassuolo mot Fiorentina

Sassuolo på väg ur sin dåliga form?

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Sassuolo som hållit sin nivå. Sassuolo har sett både ljus och mörker i deras senaste tre matcher, vilket resulterat i 4 poäng. Först förlorade man med 2-1 mot Juventus innan man spelade oavgjort i en match som slutade 2-2 mot Roma. Den senaste matchen gick dock bättre och slutresultatet blev då 2-0 mot Inter vilket gav tre härliga poäng.

Fiorentina kan verkligen bygga vidare på den senaste vinsten

Fiorentina hoppas att den goda formen håller i sig. Fiorentina har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 2-3-vinst mot Atalanta. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Spezia med 1-2 innan de i förra matchen besegrade Atalanta med 1-0.

Det ser ut som en jämn match, men Fiorentina verkar ändå något bättre med en övergripande form som ser lite bättre ut än Sassuolos.

Sassuolo vs Fiorentina Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 2-2-match som spelades 19 december 2021. Sassuolo går in i matchen mot Fiorentina med 4-4-2 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Serie A. 7 gånger i den senaste 10 matcher mellan Sassuolo och Fiorentina blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Serie A

Som framgår av Serie A-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 9 poäng. Även om Sassuolo inte kommer att ha en möjlighet att komma över Fiorentina i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Fiorentina, som nu ligger på 7 med 42 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Hamed Traore är i bra form och har gjort 2 mål på 6 matcher. Hans mål kan behövas i en svår match. Gästerna hoppas att Krzysztof Piatek fortsätter fylla på sitt målfacit. Han verkar va i god form med hela 4 mål på 6 matcher.