Sassuolo vs Spezia: Bästa oddsen och matchtipsen

Sassuolo är favorittippade på fredag mot Spezia i Serie A. I nuvarande starka form verkar en hemmaseger vara det självklara resultatet i Stadio Mapei – Citta del Tricolore. Sassuolo är placerade på plats 10 i Serie A med 40 poäng efter 29 spelade omgångar. Spezia ligger på plats 15 i tabellen med 29 poäng efter 29 spelade matcher. Sassuolo är i god form och väntas fortsätta på det inslagna spåret.

Våra tips

Statistik och fakta för Sassuolo vs Spezia i Serie A

 • Sassuolo har gjort mål i 25 av de senaste 27 matcherna
 • I 10 av de senaste 12 hemmamatcherna Sassuolo har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Sassuolo har inte förlorat de senaste 5 matcherna i rad
 • Sassuolo har vunnit 3 av 4 av deras senaste matcher
 • Spezia har släppt in i 25 av de senaste 27 bortamatcherna
 • Spezia har gjort mål i 10 av de senaste 12 matcherna
 • Spezia har förlorat 4 av 5 av deras senaste matcher
 • Spezia har inte vunnit 5 av 6 av deras senaste matcher
 • I de senaste 3 matcherna i rad Sassuolo har spelat mot Spezia har båda lagen gjort mål
 • I de senaste 3 av Sassuolos matcher mot Spezia var antalet mål över 2.5
 • Sassuolo har släppt in i de senaste 3 matcherna mot Spezia i rad
 • Sassuolo har gjort mål i de senaste 3 matcherna mot Spezia i rad

Form: Sassuolo mot Spezia

Sassuolo är svåra att bryta ner

Sassuolo hoppas att den goda formen håller i sig. Sassuolo ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter några riktigt bra resultat i de senaste tre matcherna då man också lyckades samlade på sig sju poäng. Segertåget började med vinster med 2-1 och 4-1 mot Fiorentina respektive Venezia. Vinstsviten stoppades dock sedan av Salernitana, som fick med sig ett 2-2-resultat och lagen fick därmed en poäng vardera den gången.

Det är lite problematiskt för Spezia

Spezia tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Spezia har åkt på flera besvikelser den senaste tiden. Först blev de överkörda av Roma i en match som slutade 0-1.Juventus blev också för svåra och tog hem vinsten med 1-0, innan Spezia lyckades bryta trenden och i sin senaste match tog hem en vinst med 2-0 mot Cagliari.

Med dessa resultat och de inte så stabila prestationerna från Spezia är det självklart att satsa på Sassuolo till odds 1.68.

Sassuolo vs Spezia Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 2-2-match som spelades 5 december 2021. Sassuolo tar sig an Spezia med 1-1-1 i bagaget från deras senaste matcher i Serie A.

Tabellställningar i Serie A

Om man tittar på den nuvarande Serie A-ställningen så skiljer Sassuolo och Spezia för närvarande i 11 poäng och 5 placeringar. Sassuolo kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Spezia kommande fredag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Spezia är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Sassuolo och Spezia kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Hamed Traoré. Totalt hittade han nätet i 4 av deras 6 senaste matcher.

Spezia kommer att hoppas att Rey Manaj hittar nätet igen efter 3 mål på de 6 senaste matcherna.