Athletic Bilbao vs Getafe: Bästa oddsen och matchtipsen

Athletic Bilbao verkar vara i god form när de tar emot Getafe i omgång 29 av La Liga. Allt annat än vinst kommer vara en besvikelse. Som nummer 8 har Athletic Bilbao lyckats skrapa ihop 40 poäng efter 28 spelade matcher. Med 28 poäng har Getafe efter 28 matcher placerat sig på plats plats 15 i La Liga. 4 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Athletic Bilbao. Det blir en intressant match mot Getafe.

Våra tips

Statistik och fakta för Athletic Bilbao vs Getafe i La Liga

 • Athletic Bilbao har inte förlorat de senaste 6 hemmamatcherna i rad
 • Athletic Bilbao har släppt in i 11 av de senaste 13 hemmamatcherna
 • Athletic Bilbao har vunnit 5 av 6 av deras senaste hemmamatcher
 • Athletic Bilbao har gjort mål i 8 av de senaste 9 hemmamatcherna
 • I 3 av de senaste 4 hemmamatcherna Athletic Bilbao har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Getafe har inte vunnit 15 av 16 av deras senaste bortamatcher
 • Getafe har spelat oavgjort 3 av 4 av deras senaste matcher
 • Athletic Bilbao har inte förlorat 13 av de 15 senaste matcherna mot Getafe
 • I 8 av de senaste 10 av Athletic Bilbaos matcher mot Getafe var antalet mål under 2.5
 • Athletic Bilbao har inte vunnit 8 av de 9 senaste matcherna mot Getafe
 • I 8 av de senaste 10 av Athletic Bilbaos matcher mot Getafe var antalet mål under 3.5
 • Athletic Bilbao har släppt in i 7 av de senaste 8 matcherna mot Getafe

Form: Athletic Bilbao mot Getafe

Athletic Bilbao hoppas på en nystart

Athletic Bilbao hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Det är nu eller aldrig som gäller för Athletic Bilbao, och just nu ser det mer ut som “aldrig”. Den dåliga trenden började med en 1-0-förlust i ett möte med Valencia, men därefter lyckades man resa och slå Levante med 3-1. Den segern kunde man dock inte bygga vidare på utan åkte senaste på en 1-0-förlust mot Real Betis.

Getafe har problem att hitta bra resultat

Stämningen i Getafe är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Getafe har varit mediokra i sina senaste tre matcher och har inte lyckats ta hem någon vinst. Mot Deportivo Alaves lyckades de ta hem en poäng i en match som slutade 2-2, tätt följt av en förlust mot Espanyol med 2-0. Senast lyckades de dock återigen ta hem en poäng i en match som slutade 0-0 mot Valencia.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. Athletic Bilbao är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 1.72.

Athletic Bilbao vs Getafe Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen på poängen i en 0-0 match som spelades 6 december 2021. Athletic Bilbao tar sig an Getafe med 2-6-2 i bagaget från deras senaste matcher i La Liga. 2 gånger i den senaste 10 matcher mellan Athletic Bilbao och Getafe blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i La Liga

Om man tittar på den nuvarande La Liga-ställningen så skiljer Athletic Bilbao och Getafe för närvarande i 12 poäng och 7 placeringar. Athletic Bilbao kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Getafe kommande fredag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Getafe är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Athletic Bilbao och Getafe kommer att sluta.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Enes Unal när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 6 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Getafe. Hans säsongssaldo är 13 mål just nu.

Med 2 mål på de 6 senaste matcherna för Athletic Bilbao är Inaki Williams spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.