Saudiarabien vs Mexiko – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Vi har en match mellan Saudiarabien och Mexiko att se fram emot som startar kommande onsdag. Sista i VM-gruppen som spelas på Lusail Stadium.

Saudiarabien går in i nästa match med nummer 51 i FIFA world ranking. Det lämnar ett ordentligt glapp till Mexiko, som i sin tur är rankade 13 i världen.

Saudi har imponerat så här långt och har allt i egna händer att ta sig vidare. Det skulle vara en otrolig skräll vilket vi hoppas på.

Mexikanerna har varit en av de största besvikelserna under VM och vi tror resan tar slut redan här.

Våra tips

Saudiarabien vs Mexiko Statistik

  • I de senaste 18 Saudiarabiens matcher, var antalet mål under 3.5
  • I 19 av Saudiarabiens senaste 21 matcher var antalet av mål under 2.5
  • Saudiarabien har inte förlorat 8 av sina senaste 10 matcher
  • Saudiarabien har släppt in på de senaste 4 matcherna
  • Saudiarabien har inte vunnit 5 av sina senaste 7 matcher
  • I 17 av Mexikos senaste 19 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Mexiko har inte vunnit 6 av sina senaste 8 matcher
     

Saudiarabien vs Mexiko Preview

Saudiarabien imponerar.

Saudiarabien är just nu väldigt ojämna efter förlust mot Kroatien med 0-1 innan vann man med 1-2 mot Argentina. I den senaste matchen kom ytterligare ett nederlag med 2-0 mot Polen. Saudiarabien tog blygsamma tre vinster från sina 10 senaste matcher runt om i alla tävlingar. De kryssade fem av matcherna, och förlorade två. Saudiarabien nätade sex gånger i sina senaste tio matcher med ett snitt på 0.6 mål. De släppte in sex och lyckades hålla nollan i fem av dessa matcher.

Mexiko en stor besvikelse.

Mexiko tog endast en poäng i de tre senaste matcherna. De gjorde en blek insats efter 1-2-förlusten mot Sverige efter det oavgjort 0-0 mot Polen. De åkte på förlust återigen när Argentina tog en 2-0-vinst. Mexiko tog blygsamma tre vinster från sina 10 senaste matcher i alla tävlingar. De spelade oavgjort tre av matcherna och förlorade fyra.

Nuvarande tabellen i VM

Saudiarabien går in i sin tredje gruppmatch i VM på tre poäng, och har målet inställt på att undvika förlust. Ett oavgjort resultat skulle kunna räcka för att ta sig vidare. Det har varit en tuff öppning i VM för Mexiko, som endast lyckats knipa en poäng så här långt. Det här gör förutsättningarna tydliga, man måste ta tre poäng i kommande match för att kunna kvalificera sig.

I sina 10 senaste matcher vann Saudiarabien tre gånger, spelade oavgjort fem och förlorade två gånger. Mexiko tog tre segrar, tre oavgjorda och fyra förluster från sina 10 senaste på bortaplan.

Över 2.5 mål gjordes i ett av Saudiarabien’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 0.6 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fyra av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.2 mål under den här perioden.

Överraskande nog har Saudiarabien bara gjort första målet i ett matcher av de senaste tio matcherna. Mexiko har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. I de 10 senaste matcherna öppnade Saudiarabien målskyttet endast en gång, medan Mexiko gjorde öppningsmålet i fyra av sina 10 senaste matcher.

Salem Al-Dawsari hittade nätet ett gånger i sina senaste sex VM-matcher för Saudiarabien, som inte har något emot att han slår till igen på onsdag. Punters kommer även titta på Alexis Vega som har en fin form med tre mål på sina sex senaste VM-matcher för Mexiko.