Polen vs Argentina – Matchgenomgång, speltips, bästa oddsen

Polen gör sig redo för drabbningen mot Argentina kommande onsdag på Stadium 974. Det är nu det ska avgöras vem som ska vidare till åttondelen.

Polen toppar gruppen på fyra poäng inför slutrundan och Argentina har pressen på sig att vinna här då man endast står på tre poäng.

En dramatisk avslutning väntar där samtliga lag i gruppen har chans att gå vidare. Argentina stora favoriter och vi tror de löser det tillslut.

Polen med Lewandowski som äntligen gjorde mål i VM kan skrälla, men man har ärligt inte sett allt för vassa ut.

Våra tips

Polen vs Argentina Statistik

 • I de senaste 6 Polens matcher, var antalet mål under 2.5
 • I 10 av Polens senaste 12 matcher var antalet av mål under 3.5
 • Polen har vann 3 i de senaste 4 matcherna spelat utan att släppa in mål
 • I 3 av Polens senaste 4 matcher var antalet av mål under 1.5
 • Polen har inte förlorat de senaste 4 matcherna i rad
 • Argentina har inte förlorat 37 av sina senaste 38 matcher
 • Argentina har vann 8 i de senaste 10 matcherna spelat utan att släppa in mål
 • Argentina har gjort mål i 34 av de senaste 36 matcherna
 • I 15 av Argentinas senaste 17 matcher var antalet av mål under 3.5
 • Argentina har vunnit 9 av sina senaste 11 matcher
   

Polen vs Argentina Preview

Polen vann utan att imponera.

Polen ser starka ut inför den kommande matchen, där de hoppas på att fortsätta vara obesegrade. I deras tre senaste drabbningar vann de först mot Chile med 1-0, innan de fick oavgjort 0-0 mot Mexiko. De var tillbaka som vinnare senast när de slog Saudiarabien 2-0. Polen kunde vinna fem av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar, medan man kryssade två gånger. De fick utstå förluster i tre av dessa matcher. Polen snittade blygsamma 1.1 mål per match i sina senaste tio i denna turnering där de gjort elva mål. De släppte in tolv vilket ger ett snitt på 1.2 per match. Höll nollan gjorde man fem times.

Argentina och Messi har chansen.

Resultaten har varit upp och ner för Argentina, som vann mot Jamaica med 3-0. Det följdes upp med en tung förlust med 1-2 mot Saudiarabien och nu senast en 2-0-vinst mot Mexiko. Argentina har varit ganska läskiga att möta då man vunnit åtta av sina 10 matcher runt om i alla tävlingar, medan även ett kryss av matcherna. De besegrades ett time under denna period. Argentina gjorde 27 mål, släppte in tre och lyckades hålla nollan åtta times i sina senste tio matcher.

Nuvarande tabellen i VM

Efter att ha plockat fyra poäng från de två första VM-matcherna, har Polen som mål att fortsatt vara obesegrade. Självklart vill man hålla farten och utmana om toppplaceringen i gruppen. En vinst och en förlust så här långt i VM-gruppspelet, och Argentina har målet inom räckhåll. Ny seger skulle ta dem vidare till nästa runda.

I sina 10 senaste matcher vann Polen fem gånger, spelade oavgjort två och förlorade tre gånger. Argentina tog åtta segrar, ett oavgjorda och ett förluster från sina 10 senaste på bortaplan.

Över 2.5 mål gjordes i tre av Polen’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.1 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sju av besökarnas tio senaste matcher den här säsongen. I snitt gjorde de mål 2.7 gånger i dessa matcher. Polen släppte inte in mål i sina senaste 4 matcher. Argentina gjorde minst ett mål i sina senaste 11 matcher.

Över 2.5 mål blev vinnare ett gång av de senaste ett matchen mellan lagen. Polen gjorde ett snitt på två mål, medan Argentina snittade ett mål. Båda lagen göra mål gick in ett gång.

Polen har gjort mål först i sex matcher av de senaste tio games. Argentina har gjort första målet i imponerande nio matcher av de senaste tio på hemmaplan. Polen har hållt nollan 4 raka matcher. Argentina kunde vinna åtta av dessa matcher utan att släppa in mål. Kanske statistik värd att ha med sig till framtida bets, beroende på vilken spelstrategi man har.

Robert Lewandowski hittade nätet ett gånger i sina senaste sex VM-matcher för Polen, som inte har något emot att han slår till igen kommande onsdag. Punters kommer även titta på Lionel Messi som har en fin form med tolv mål på sina sex senaste VM-matcher för Argentina.