Southampton vs Everton bästa odds och matchtips

Southampton drar fördel av hemmaplan när Everton gästar i Premier League på lördag. Efter 24 spelade matcher är Southampton rankade som nummer 10 i Premier League med 29 poäng. Det ger en skillnad på 7 poäng till Everton, som ligger på plats 16 i tabellen med 22 poäng. Southampton går in i matchen som favoriter och siktar självklart mot att förlänga sin obesegrade svit i Premier League.

Våra tips

Statistik och fakta för Southampton vs Everton i Premier League

 • I de senaste 10 matcherna i rad Southampton har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Southampton har släppt in i de senaste 15 matcherna i rad
 • Southampton har gjort mål i 19 av de senaste 21 matcherna
 • Southampton har inte förlorat 11 av 12 av deras senaste hemmamatcher
 • I 9 av de senaste 11 matcherna Everton har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Everton har släppt in i 16 av de senaste 18 matcherna
 • Everton har inte vunnit 8 av 9 av deras senaste bortamatcher
 • Everton har gjort mål i 10 av de senaste 11 matcherna
 • Everton har förlorat 6 av 8 av deras senaste bortamatcher
 • I 16 av de senaste 18 av Southamptons matcher mot Everton var antalet mål under 3.5
 • I 7 av de senaste 9 matcherna Southampton har spelat mot Everton har båda lagen gjort mål
 • Southampton har inte förlorat 10 av de 12 senaste hemmamatcherna mot Everton
 • Southampton har släppt in i 12 av de senaste 14 matcherna mot Everton
 • Southampton har gjort mål i 10 av de senaste 12 hemmamatcherna mot Everton

Form: Southampton mot Everton

Everton kommer äntligen ur sin dåliga svit

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Southampton eftersom de håller sin nivå. Southampton kommer till sin nästa match som obesegrade i deras tre senaste matchen. Trenden började med 1-1 mot Coventry. Efter det besegrade de Tottenham med 3-2, och fick sedan dela på poängen i mötet med Manchester United som slutade 1-1.

Det är lite problematiskt för Everton

The Toffees hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Everton är lite ostadiga för tillfället men har trots detta lyckats besegra Brentford med 4-1. Dessvärre förlorade man sin nästa match med 3-1 mot Newcastle, innan de tog ytterligare tre poäng med en härlig 3-0-vinst mot Leeds.

På pappret verkar de två sidorna vara jämnt matchade, men om man ser till de senaste prestationerna så är Southampton det bästa valet här till odds 2.08.

Southampton vs Everton Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Everton och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 3-1. Southampton tar sig an Everton med 3-2-5 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 6 gånger i de senaste 10 matcher mellan Southampton och Everton. Båda lagen gör mål gav utdelning 7 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 7 poäng. Även om Everton inte kommer att ha någon att ta sig förbi Southampton i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Southampton, som nu är nummer 10 med 29 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Che Adams är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. Southampton kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Everton ställa hoppet till Richarlison att han ska lägga till fler mål till de 2 han gjort de senaste sex matcherna.