Southampton vs Leeds bästa odds och matchtips

Southampton kommer att spela mot Leeds i den åttonde omgången av Premier League på St. Mary’s Stadium kommande lördag. Efter sju spelade matcher är The Saints rankade som nummer 17 i Premier League ynka fyra poäng. Det ger en skillnad på två poäng till Leeds, som ligger på plats 16 i tabellen med sex poäng. Det är tuffa tider för både Southampton och Leeds i Premier League. Båda har ögonen riktade mot den kommande matchen för att stärka moralen.

Våra tips

Statistik och fakta för Southampton vs Leeds

 • Southampton vann inte de senaste nio matcherna i rad;
 • Southampton vann inte de senaste fyra matcherna i rad hemma;
 • Southampton släppte in i 16 av de senaste 18 matcherna;
 • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Southamptons senaste fyra av sex matcher.
 • Leeds vann inte de senaste tre matcherna i rad på bortaplan;
 • Leeds nätade i tio av de senaste tolv matcherna;
 • Leeds släppte in i sju av de senaste nio matcherna;
 • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Leeds senaste tre av fem matcher.

 

 • I tre av de senaste fem Southamptonmatcherna gjordes under 1.5 mål
 • I två av de senaste tre Southamptonmatcherna gjordes över 3.5 mål
 • I tre av de senaste fem Southamptonmatcherna gjordes under 2.5 mål
 • Leeds nätade i 18 av de senaste 20 matcherna
 • Leeds släppte in i 15 av de senaste 17 matcherna
 • I tre av de senaste fem Leedsmatcherna gjordes över 2.5 mål

 

Form: Southampton mot Leeds

Southampton hoppas få stopp på lidandet

Southampton hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Den första av de tre senaste matcherna för Southampton slutade 2-2 mot Sheffield United följt av en 1-0 förlust mot Wolves. Den senaste matchen slutade med en 3-1 förlust mot Chelsea.

Leeds hoppas bygga upp en vinstsvit

Leeds hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Den första av de tre senaste matcherna för Leeds slutade 0-0 mot Fulham följt av en 2-1 förlust mot West Ham. Den senaste matchen slutade med en 1-0 vinst mot Watford, något som Leeds hoppas kunna bygga vidare på.

I en match mellan två till synes jämlika lag, med båda i samma form, ser det ut som en match som kan gå hur som helst. Ett oavgjort resultat skulle därför kunna vara ett bra val.

Southampton vs Leeds matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Leeds och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-0. Southampton går in i matchen mot Leeds med 3-2-5 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. I föregående tio matcher mellan Southampton och Leeds var 2,5 mål ett vinnande spel tre gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val tre gånger i dessa tio matcher.

Tabellställningar i Premier League

Enligt Premier League tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara två poäng. Detta innebär att denna åttonde omgången kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Southampton kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Leeds som för närvarande ligger på plats nummer 16 med sex poäng i den kommande matchen på lördag. Besökarna har dock chansen att klättra ett par placeringar med en vinst på bortaplan.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja James Ward-Prowse. Han är toppskytt för The Saints, för närvarande på tre mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i tre av deras sex senaste matcher. 

Leeds kommer att hoppas att Raphinha hittar nätet igen. Han står på tre mål i alla tävlingar den här säsongen och gjorde mål i två av deras sex senaste matcher.