Southampton vs Manchester City bästa odds och matchtips

Ligaledarna Manchester City kommer gå in för att öka sin ledning till Southampton, när de möter varandra på St. Mary’s Stadium on 18:30 22:a januari. The Saints har för närvarande plats 12 i tabellen med 24 poäng efter 21 spelade matcher. Med 21 omgångar bakom sig har Manchester City lyckats samla ihop 56 poäng och ligger på plats 1 i Premier League. Southampton ligger tvåsiffrigt efter Manchester City i tabellen, men att slå ligaledarna i Premier League är fortfarande mycket prestigefyllt.

Våra tips

Statistik och fakta för Southampton vs Manchester City i Premier League

 • Southampton har släppt in i de senaste 11 matcherna i rad
 • I 8 av de senaste 9 matcherna Southampton har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Southampton har gjort mål i 15 av de senaste 17 matcherna
 • Southampton har inte förlorat 7 av 9 av deras senaste matcher
 • Southampton har spelat oavgjort 3 av 4 av deras senaste hemmamatcher
 • Manchester City har vunnit 15 av 16 av deras senaste matcher
 • Manchester City har gjort mål i de senaste 16 matcherna i rad
 • Manchester City har inte förlorat 15 av 16 av deras senaste matcher
 • Southampton har inte vunnit 15 av de 17 senaste matcherna mot Manchester City
 • Southampton har släppt in i 18 av de senaste 20 matcherna mot Manchester City
 • Southampton har förlorat 8 av de 10 senaste matcherna mot Manchester City
 • I 3 av de senaste 4 av Southamptons hemmamatcher mot Manchester City var antalet mål under 1.5
 • I 6 av de senaste 8 av Southamptons hemmamatcher mot Manchester City var antalet mål under 3.5

Form: Southampton mot Manchester City

The Saints flyter med

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av Southampton som hållit sin nivå. Southampton har stött på blandade resultat i sina senaste tre matcher där man skrapat ihop fyra poäng. Det hela började med ett oavgjort resultat efter en 1-1-match mot Swansea, sen plockades tre viktiga poäng i en 4-1 vinst mot Brentford. Tyvärr kunde de inte följa upp den vinsten utan åkte på en 3-1förlust mot Wolves i den senaste matchen.

Southampton hoppas att komma tillbaka

The Sky Blues fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med ytterligare en vinst i förra matchen. Manchester City har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 1-2-vinst mot Arsenal. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Swindon med 1-4 innan de i förra matchen besegrade Chelsea med 1-0.

Att begränsa ett förväntat nederlag kan vara målet för The Saints här. Att välja Manchester City till odds 1.31 är en självklarhet i den form de uppvisar.

Southampton vs Manchester City Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 0-0-match som spelades 18 september 2021. Southampton går in i matchen mot Manchester City med 1-1-8 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 6 gånger i de senaste 10 matcher mellan Southampton och Manchester City. Båda lagen gör mål var ut 5 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 32 poäng. Även om Southampton inte kommer att ha en möjlighet att komma över Manchester City i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Manchester City, som nu ligger på 1 med 56 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

James Ward-Prowse är den mest profilerade målgöraren för hemmalaget den senaste tiden. The Saints kommer säkerligen förlita sig på honom den kommande matchen. Samtidigt kommer Manchester City ställa hoppet till Kevin De Bruyne att han ska lägga till fler mål till de 4 han gjort de senaste sex matcherna.