Southampton vs Newcastle bästa odds och matchtips

Southampton ser ut att vinna den kommande matchen på kommande söndag mot Newcastle. Formen ser bra ut , men hemmalaget verkar dock ha hamnat i en svacka på senare tid i Premier League. På plats nummer 13 i Premier League har Southampton spelat ihop 21 poäng efter 19 matcher. Med 11 poäng befinner sig Newcastle på plats 19 i tabellen med 19 spelade matcher. Det är tuffa tider för både Southampton och Newcastle i Premier League. Båda har ögonen riktade mot den kommande matchen för att stärka moralen.

Våra tips

Statistik och fakta för Southampton vs Newcastle i Premier League

 • Southampton har gjort mål i 12 av de senaste 14 matcherna
 • I 5 av de senaste 6 matcherna Southampton har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Southampton har inte förlorat 8 av 9 av deras senaste hemmamatcher
 • Southampton har släppt in i de senaste 8 matcherna i rad
 • Southampton har inte vunnit 7 av 8 av deras senaste matcher
 • Newcastle har inte vunnit 19 av 20 av deras senaste matcher
 • Newcastle har släppt in i 19 av de senaste 20 matcherna
 • Newcastle har förlorade de senaste 3 bortamatcherna i rad
 • Southampton har inte förlorat 11 av de 13 senaste hemmamatcherna mot Newcastle
 • Southampton har inte vunnit 8 av de 9 senaste matcherna mot Newcastle
 • Southampton har gjort mål i 11 av de senaste 13 hemmamatcherna mot Newcastle
 • Southampton har släppt in i 10 av de senaste 12 matcherna mot Newcastle
 • I de senaste 3 Southamptons hemmamatcher mot Newcastle var antalet av mål under 2.5

Form: Southampton mot Newcastle

The Saints letar efter mer

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av The Saints som hållit sin nivå. Southampton kommer till sin nästa match som obesegrade i deras tre senaste matchen. Trenden började med 2-2 mot Crystal Palace. Efter det besegrade de West Ham med 3-2, och fick sedan dela på poängen i mötet med Tottenham som slutade 1-1.
 

Det är lite problematiskt för Newcastle

Newcastle hoppas bryta sin dåliga form i denna matchen. Newcastle har inte vunnit en enda match den senaste tiden och har förlorat mot Liverpool och Manchester City. Senast blev det dock oavgjort mot Manchester United.
 

Eftersom The Saints både är bookmakarnas favorit till odds 1.70 och har starkare prestationer på sistone än vad Newcastle har visat upp, verkar The Saints vara det naturliga valet.

Southampton vs Newcastle Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 2-2-match som spelades 28 augusti 2021. Southampton tar sig an Newcastle med 2-3-5 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. I den föregående 10 matcher mellan Southampton och Newcastle kom över 2,5 mål upp 7 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 6 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 10 poäng. Även om Newcastle inte kommer att ha någon att ta sig förbi Southampton i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Southampton, som nu är nummer 13 med 21 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen på söndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja James Ward-Prowse. Han är toppskytt för Southampton, för närvarande på 5 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 3 av deras 6 senaste matcher. 

Newcastle kommer att hoppas att Callum Wilson hittar nätet igen. Han står på 6 mål den här säsongen och gjorde mål i 2 av deras 6 senaste matcher.