Arsenal vs Manchester City bästa odds och matchtips

The Gunners hoppas kunna minska avståndet till Premier League -ledarna The Sky Blues, när de möts i denna mycket viktiga match på Emirates Stadium 13:30 1 januari. Som nummer 4 har Arsenal lyckats skrapa ihop 35 poäng efter 19 spelade matcher. Med 50 poäng har The Citizens efter 19 matcher placerat sig på plats plats 1 i Premier League. 1 förlust i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Arsenal. De skulle dock kunna skrälla mot Manchester City.

Våra tips

Statistik och fakta för Arsenal vs Manchester City i Premier League

 • Arsenal har inte förlorat de senaste 11 hemmamatcherna i rad
 • Arsenal har gjorde mål i 17 av de senaste 19 matcherna
 • Arsenal har vinst de senaste 5 matcherna i rad
 • Arsenal har släppt inte in i 5 av de senaste 6 hemmamatcherna
 • Manchester City har vinst 12 av 13 av deras senaste matcher
 • Manchester City har gjorde mål i de senaste 13 matcherna i rad
 • Arsenal har inte vunnit de senaste 12 matcherna mot Manchester City i rad
 • Arsenal har släppt in i de senaste 13 matcherna mot Manchester City i rad
 • Arsenal har förlorade de senaste 9 matcherna mot Manchester City i rad
 • I 12 av de senaste 14 Arsenals hemmamatcher mot Manchester City var antalet av mål under 3.5
 • I 17 av de senaste 19 Arsenals matcher mot Manchester City var antalet av mål över 1.5

Form: Arsenal mot Manchester City

Arsenal fortsätter glänsa

Arsenal verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. Arsenal har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 1-4-vinst mot Leeds. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Sunderland med 5-1 innan de i förra matchen besegrade Norwich med 0-5.

Manchester City segervissa

The Sky Blues verkar ha hittat formen nu med ytterligare en vinst förra veckan. Man kommer till matchen med fem raka vinster och har den senaste tiden besegrat Newcastle, Leicester och Brentford.

Det är en match mellan två till synes likvärdiga lag, som båda har varit i liknande form på sistone. The Citizens är fortfarande favorit hos spelbolagen att vinna matchen med odds 1.56.

Arsenal vs Manchester City Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Manchester City och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 5-0. Arsenal går in i matchen mot Manchester City med 0-1-9 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Premier League. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 7 gånger i de senaste 10 matcherna mellan Arsenal och Manchester City. Båda lagen gör mål gav utdelning 3 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 15 poäng. Även om Arsenal inte kommer att ha en möjlighet att komma över Manchester City i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Manchester City, som nu ligger på 1 med 50 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen på lördag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Emile Smith Rowe. Han är toppskytt för The Gunners, för närvarande på 8 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 3 av deras 6 senaste matcher. 

Manchester City kommer att hoppas att Raheem Sterling hittar nätet igen. Han  gjorde mål i 3 av deras 6 senaste matcher.