Torino vs Bologna: Bästa oddsen och matchtipsen

Med både Torino och Bologna i bekväm position i mitten av tabellen, kommer lagen vilja ta nästa steg när de möts på måndag i Turin.

Torino rankar nio med 31 poäng från 24 matcher matcher, medan besökarna Bologna rankas åtta i tabellen på 35 poäng.

Bologna siktar på att öka avståndet till Torino i Serie A-tabellen när de drabbar samman kommande måndag. Värdarna bör dock ha högsta motivation för att inte låta gapet bli större än det redan är. Oddsen pekar på en jämn fight med något fördel till hemmalaget.

Statistik och fakta för Torino vs Bologna i Serie A

  • I 15 av Torinos senaste 17 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • I 7 av Torinos senaste 8 hemmamatcher var antalet av mål under 2.5
  • Torino har inte förlorat 9 av sina senaste 10 hemmamatcher
  • I 8 av Torinos senaste 10 matcher var antalet av mål under 3.5
  • Torino har gjort mål i 9 av de senaste 11 matcherna
  • I de senaste 11 Bolognas matcher, var antalet mål under 3.5
  • Bologna har släppt in i 15 av de senaste 16 bortamatcherna
  • I de senaste 7 Bolognas bortamatcher, var antalet mål under 3.5
  • Bologna har vann 5 i de senaste 7 borta matcherna, medan gjort mindre än 2.5 mål
  • Bologna har släppt in i 8 av de senaste 9 matcherna

Torino vs Bologna Preview

Torino form

En svag period för Torino som endast har en poäng att visa upp från deras tre senaste matcher. Först förlust med 1-0 mot AC Milan, innan det blev oavgjort 2-2 mot Cremonese. De blev tomhänta återigen när Juventus senast tog en 4-2-seger. Torino har tagit elva poäng i deras tolv matcher mot lag från den övre halvan av Serie A-tabellen. De vann tre av dessa matcher med elva mål mot 18.

Bologna form

Bologna ser tillbaka på sina tre senaste matcher med sex poäng insamlat. Mot Monza blev det förlust efter 0-1, men de reste sig snabbt och vann mot Sampdoria i en 1-2-match. De följde upp vinsten med en ny 1-0-seger mot Inter i den senaste matchen. Bologna tog nio poäng från sina tio matcher mot lag från den övre halvan av Serie A-tabellen. De vann tre, gjorde tio mål och släppte in 21. Bologna har plockat fyra segrar från de sex senaste bortamatcherna i Serie A, det blev även två förluster samtidigt som man gjorde nio mål och släppte in elva.

Torino vs Bologna H2H

Senast lagen mötte varandra gick Bologna av planen som 2-1-segrare. Ingen tvekan om att de planerar göra en liknande bedrift kommande måndag. Att välja en vinnare baserat på H2H är lite av ett lotteri, men spelaren med ett skarpt öga för skrällar kan ta ett skott här. Torino tog tre wins i sina senaste tio matcher mot Bologna. De sistnämnda lyckades ta två vinster i dessa tio möten mot den kommande motståndaren. Spelbolagens högsta odds för ett oavgjort resultat ligger på 2.90. Bologna är inte förtjusta i att möta Torino, som de endast vunnit mot en gång i de senaste 7 mötena. Torino gjorde minst ett mål i 10 av sina 11 senaste matcher i Serie A mot Bologna. Båda lagen gjorde mål sju gånger i de senaste tio matcherna mellan Torino och Bologna.

Det blev över 2.5 mål fem gånger i de senaste tio matcher mellan lagen. Torino gjorde i snitt 1.4 mål, medan Bologna snittade 1.1 mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel sju gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i fyra av Torino’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.1 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i fyra av de senaste tio matcherna som Bologna spelade runt om i alla tävlingar den här säsongen. De gjorde 1.1 mål i snitt under den här tiden.

Tabellställningar i Serie A

Torino tog blygsamma fem segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i fyra av matcherna, medan det blev ett förluster. Bologna vann sex av de 10 senaste och spelade oavgjort noll samt förlorade fyra av matcherna under denna period. Torino hindrade besökarna på Torino:s stadion från att göra mål fem gånger av de 10 senaste matcherna. Medan Bologna har kunnat hålla nollan ett av de 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Torino har gjort mål först i sex matcher av de senaste tio matcherna. Bologna gjorde första målet fem gånger i de senaste tio matcherna. Torino har gjort mål i 13 raka hemmamöten med Bologna.

Det är svårt att inte titta på Antonio Sanabria när man letar efter en skytt. Han verkar vara på en stark svit och har träffat målet tre gånger för Torino på sina sex senaste matcher. Hans säsongssaldo är för närvarande sex mål.

Vi tar en titt på gästerna nu. fyra har lyckats träffa målet fyra gånger på det senaste halvdussinet matcher för Bologna. Därför kan man lugnt säga att han kommer att försöka lägga till sin säsongssiffra av sju mål här igen.

I skrivande stund ser det ut som att endast två spelare ej är tillgängliga för Torino, när de förbereder sig för den kommande matchen.

Pietro Pellegri och Ola Aina finns bland de två spelarna som saknas för Torino på måndag.

Bland de fyra spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Lorenzo De Silvestri, Musa Barrow, Joshua Zirkzee och Kevin Bonifazi.