Tottenham vs Arsenal: Bästa oddsen och matchtipsen

En placering bland topp fyra står på spel för båda lagen, när Tottenham välkomnar Arsenal på Tottenham Hotspur Stadium i Premier League på på torsdag. Tottenham ligger på plats 5 i Premier League med 62 poäng efter att ha spelat 35 matcher. Avståndet till Arsenal är fyra poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 4 i tabellen efter 35 omgångar. The Gunners har det i egna händer och även storform i ryggen med fyra raka vinster. Vi ser att laget kommer slita som djur för att få med sig en pinne här och fortsatt ha tryggt avstånd ner till Spurs. 1-1?

Statistik och fakta för Tottenham vs Arsenal i Premier League

 • Tottenham Hotspur har släppt in i 12 av de senaste 14 hemmamatcherna
 • Tottenham Hotspur har inte förlorat 7 av sina senaste 8 matcher
 • Tottenham Hotspur har gjort mål i 8 av de senaste 10 matcherna
 • Tottenham Hotspur har vunnit 4 av sina senaste 5 hemmamatcher
 • I 3 av de senaste 4 hemmamatcherna Tottenham Hotspur har spelat, har båda lagen gjort mål
 • I de senaste 4 matcherna i rad Arsenal har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Arsenal har vunnit de senaste 4 matcherna i rad
 • Arsenal har släppt in i 11 av de senaste 13 matcherna
 • Arsenal har inte förlorat de senaste 4 matcherna i rad
 • Arsenal har vunnit 5 av sina senaste 7 bortamatcher
 • Tottenham Hotspur har gjort mål i 19 av de senaste 21 hemmamatcherna mot Arsenal
 • Tottenham Hotspur har inte förlorat 14 av de 16 senaste hemmamatcherna mot Arsenal
 • Tottenham Hotspur har gjort mål i 14 av de senaste 15 matcherna mot Arsenal
 • I 11 av de senaste 13 av Tottenham Hotspurs hemmamatcher mot Arsenal var antalet mål under 3.5
 • I 6 av de senaste 7 matcherna Tottenham Hotspur har spelat mot Arsenal har båda lagen gjort mål

Form: Tottenham mot Arsenal

Tottenham njuter av en stabil insats.

Tottenham kommer till sin nästa match som obesegrade i deras tre senaste matchen. Trenden började med 0-0 mot Brentford. Efter det besegrade de Leicester med 3-1, och fick sedan dela på poängen i mötet med Liverpool som slutade 1-1. Starkt att få med sig en poäng från Anfield men surt att tappa tre poäng sent i matchen.

Arsenal fortsätter trumma på.

Arsenal hoppas att den goda formen håller i sig. Arsenal har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 3-1-vinst mot Manchester United. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot West Ham med 1-2 innan de i förra matchen besegrade Leeds med 2-1.

Tottenham vs Arsenal Matchhistorik

2-1 och 3-1 till Arsenal när lagen möttes förra säsongen. Vi har 4-2-4 i bagaget från deras senaste matcher i Premier League. Över 2,5 mål var ett vinnande spel fem gånger i de senaste tio matcher mellan Tottenham och Arsenal. Båda lagen gör mål gav utdelning sex gånger i dessa tio matcher.

Tabellställningar i Premier League

Som framgår av Premier League-ställningen är skillnaden mellan de två lagen fyra poäng. Även om Tottenham inte kommer att ha en möjlighet att komma över Arsenal i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Arsenal, som nu ligger på fyra med 66 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Spurs måste gå för samtliga poäng här och matchen kommer bli otroligt intressant att se.

Skytteligan

När man tittar på marknaden efter målskyttar är det en bra idé att välja Heung-Min Son. Han är den spelaren i Tottenham som är i bäst målform. Han har gjort 7 mål i de senaste sex matcherna, och vill säkerligen göra fler när de möter Arsenal.

Gästerna kommer att ställa hoppet till målgöraren Edward Nketiah som de hoppas ska hitta nätet igen. Edward Nketiah gjorde 4 mål för Arsenal i de senaste 6 matcherna.

Senaste lagnyheter

Tottenham kan sakna upp till fyra spelare till deras kommande match kommande torsdag.

Sergio Reguilon, Matt Doherty, Oliver Skipp och Japhet Tanganga finns bland de fyra spelarna som saknas för Tottenham kommande torsdag.

Arsenal kommer till exempel inte kunna använda sig av Gabriel eftersom han är avstängd efter att ha dragit på sig för många kort.

Bland de tre spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Ben White, Thomas Partey och Kieran Tierney.