Tottenham vs Manchester City: Bästa oddsen och matchtipsen

Manchester City går in i kommande match mot Tottenham som favoriter, även om båda lagen visat hyfsad form på slutet. Vi skulle nog kunna få en tajt match på Tottenham Hotspur Stadium denna söndag.

En blick på tabellen visar att den nuvarande skillnaden mellan lagen är nio poäng tre platser. Medan Manchester City jagar ledningen i Premier League efter att ha plockat 45 poäng på 20 omgångar, släpar Tottenham efter med 36 poäng på 21 rundor, vilket ger dom plats 5 i tabellen.

Tottenham jagar revansch efter den tunga förlusten i det senaste mötet med Manchester City, men oddsen är inte på deras sida. En svår match väntar för Spurs som varit allt för ojämna under säsongen. Får vi se ny show av Haaland?

Statistik och fakta för Tottenham vs Manchester City i Premier League

  • Tottenham Hotspur har gjort mål i 14 av de senaste 16 hemmamatcherna
  • I de senaste 4 Tottenham Hotspurs hemmamatcher, var antalet mål under 2.5
  • I 8 av Tottenham Hotspurs senaste 10 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Tottenham Hotspur har gjort mål i 8 av de senaste 10 matcherna
  • Tottenham Hotspur har släppt in i 7 av de senaste 9 hemmamatcherna
  • Manchester City har gjort mål i 14 av de senaste 15 matcherna
  • I 8 av Manchester Citys senaste 9 bortamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Manchester City har inte förlorat 8 av sina senaste 10 matcher
  • I 6 av Manchester Citys senaste 8 bortamatcher var antalet av mål under 2.5
  • I de senaste 3 Manchester Citys matcher, var antalet mål över 2.5

Tottenham vs Manchester City Preview

Tottenham form

Tottenham fick med sig sex poäng från de tre senaste matcherna, men de inledde med förlust 4-2 mot Manchester City. De svarade med att slå Fulham 0-1, och sedan även vinst med 0-3 mot Preston. Tottenham har tagit elva poäng i deras elva matcher mot lag från den övre halvan av Premier League-tabellen. De vann tre av dessa matcher med 13 mål mot 20. Tottenham tog bara två segrar på de sex senaste Premier League-matcherna på hemmaplan. I de fyra övriga matcherna spelade man lika noll och förlorade fyra, de gjorde åtta och släppte in elva mål.

Manchester City form

Manchester City är i fantastisk form inför kommande matchen efter tre raka segrar. Tottenham slog man med 4-2, efter det fick Wolverhampton känna på en 3-0-torsk. Arsenal var det senaste offret efter en 1-0-vinst för Manchester City. Manchester City tog 16 poäng från sina nio matcher mot lag från den övre halvan av Premier League-tabellen. De vann fem, gjorde 21 mål och släppte in 15. Manchester City har plockat fyra segrar från de sex senaste bortamatcherna i Premier League, det blev även två förluster samtidigt som man gjorde nio mål och släppte in fyra.

Tottenham vs Manchester City H2H

Tottenham åkte på en smäll när Manchester City plockade ner dem med 4-2 i det senaste mötet. Förstnämnda vann dock mötet innan efter en 3-2-seger. Allt som allt har Manchester City bra resultat mot Tottenham under tidigare säsonger med övertag på 5-1-4 inför den här matchen. Spelbolagen har Manchester City att vinna denna match till högsta odds på 1.70. Tottenham gjorde minst ett mål i 6 av sina 7 senaste matcher i Premier League mot Manchester City. I de senaste tio matcher mellan Tottenham och Manchester City blev över 2.5 mål vinnare fem gånger. Odds på minst tre mål här ligger på 1.61 hos spelbolagen.

Det blev över 2.5 mål fem gånger i de senaste tio matcher mellan lagen. Tottenham gjorde i snitt 1.3 mål, medan Manchester City snittade 1.6 mål. Båda lagen göra mål blev ett vinnande spel fyra gånger av matcherna. Över 2.5 mål gjordes i fem av Tottenham’s tio senaste matcher i alla tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.8 mål under den här perioden. Det blev över 2.5 mål i sex av besökarnas tio senaste matcher den här säsongen. I snitt gjorde de mål 2.1 gånger i dessa matcher.

Tabellställningar i Premier League

Tottenham tog samtliga tre poäng fyra gånger i sina 10 senaste hemmamatcher i alla tävlingar, de kryssade två och åkte på fyra förluster under den här perioden. Manchester City vann fem av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort två och förlorade tre. Båda lagen gjorde mål i sex av de 10 senaste matcherna för Tottenham. Båda lagen hittade även nät fem gånger i de senaste 10 matcherna för Manchester City.

Senaste lagnyheter

Tottenham har gjort mål först i sju matcher av de senaste tio matcherna. Manchester City gjorde första målet i sex matcher av de senaste tio på hemmaplan. Tottenham har gjort mål i 3 raka hemmamöten med Manchester City.

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Harry Kane. Han är toppskytt för Tottenham, för närvarande på 16 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i fyra av deras 6 senaste matcher.

Manchester City kommer att hoppas att Erling Braut Haaland hittar nätet igen. Han står på 25 mål den här säsongen och gjorde mål i sju av deras 6 senaste matcher.

Tottenham kan sakna upp till tre spelare till deras kommande match kommande söndag.

Dejan Kulusevski, Richarlison och Rodrigo Bentancur finns bland de tre spelarna som saknas för Tottenham kommande söndag.

Bland de tre spelare som får spendera lite tid på sidlinjen, återfinns bland andra Jack Grealish, Ruben Dias och Julian Alvarez.