Vålerenga vs Rosenborg: Bästa oddsen och matchtipsen

Både Vålerenga och Rosenborg kommer att försöka åtminstone behålla men också förbättra sin position i Eliteserien. Lagen möts i vad som just nu är en kamp i mitten av tabellen i Eliteserien. Vålerenga ligger på plats 10 i Eliteserien med tio poäng efter att ha spelat nio matcher. Avståndet till Rosenborg är ett poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 7 i tabellen efter åtta omgångar. Även om Rosenborg går in i matchen som underdogs kommer de vara otroligt svår nöt att knäcka.

Våra tips

Statistik och fakta för Vålerenga vs Rosenborg i Eliteserien

 • Vålerenga har gjort mål i 49 av de senaste 51 hemmamatcherna
 • Vålerenga har släppt in i 17 av de senaste 19 matcherna
 • I 5 av de senaste 6 hemmamatcherna Vålerenga har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Vålerenga har inte förlorat 6 av sina senaste 7 hemmamatcher
 • Vålerenga har gjort mål i 7 av de senaste 9 matcherna
 • Rosenborg har släppt in i 17 av de senaste 19 bortamatcherna
 • Rosenborg har inte vunnit 11 av sina senaste 13 bortamatcher
 • Rosenborg har inte förlorat 9 av sina senaste 10 matcher
 • Rosenborg har gjort mål i 8 av de senaste 10 bortamatcherna
 • Rosenborg har gjort mål i 8 av de senaste 10 matcherna
 • Vålerenga har inte vunnit 27 av de 29 senaste matcherna mot Rosenborg
 • I 15 av de senaste 17 av Vålerengas hemmamatcher mot Rosenborg var antalet mål under 3.5
 • Vålerenga har släppt in i 17 av de senaste 19 matcherna mot Rosenborg
 • Vålerenga har inte vunnit 12 av de 14 senaste hemmamatcherna mot Rosenborg
 • I 7 av de senaste 9 hemmamatcherna Vålerenga har spelat mot Rosenborg har båda lagen gjort mål

Form: Vålerenga mot Rosenborg

Vålerenga i en formsvacka.

Stämningen i Vålerenga är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Bara ett enda poäng har Vålerenga lyckat skrapa ihop i deras senaste tre matcher. Denna poäng kom i en match som slutade 1-1 mot Ham-Kam, innan de blev besegrade av Strömsgodset med 3-2. Senaste matchen blev återigen en besvikelse när Lilleström vann med 2-0.

Rosenborg svårslagna.

Rosenborg ser svårslagna ut just nu efter tre raka matcher utan förlust. Det började bra genom att man vann mot Sandefjord med 3-0 innan de fick nöja sig med en poäng efter resultatet 1-1 i en oavgjord match mot Ham-Kam. I sin senaste match blev det återigen delad pott, denna gång efter en match som slutade 3-3 och därmed alltså oavgjort mot FK Haugesund.

Vålerenga vs Rosenborg Matchhistorik

När lagen senast möttes in en match i Eliteserien – 17 oktober 2021 – kammande båda lagen hem en poäng vardera efter slutresultatet 2-2. Fördel RBK historiskt med 1-5-4 i bagaget från deras senaste matcher i Eliteserien. fem gånger i den senaste tio matcher mellan Vålerenga och Rosenborg blev över 2,5 mål ett vinnande spel. Båda lagen hittade nätet sex gånger i dessa tio matcher.

Tabellställningar i Eliteserien

Efter en titt på Eliteserien-tabellen kan man dra slutsatsen att följande match kommer att bli avgörande för de konkurrerande lagen eftersom det bara skiljer ett poäng mellan dem. Detta innebär att i ligamatch nummer 9 för hemmalaget, kommer Vålerenga att ha en möjlighet att komma ikapp Rosenborg eller till och med komma över besökarna i ligan. Rosenborg, som nu ligger på sju med elva poäng och kommer att göra sitt bästa för att komma längre bort från sina motståndare. Matchen på söndag är definitivt något att glädjas åt.

Skytteligan

Vidar Oern Kjartansson har gjort mål kontinuerligt i de senaste matcherna. Vålerenga kommer säkerligen ställa hoppet till honom för fler mål mot i nästa match mot Rosenborg. Gästerna hoppas säkerligen på att Stefano Holmquist Vecchia gör fler mål. Med 4 mål i de senaste sex matcherna, har Stefano Holmquist Vecchia ett väldigt högt målsnitt.