• I de senaste 13 Mjällbys bortamatcher, var antalet mål under 3.5
  • Mjällby har gjort mål på de senaste 16 matcherna
  • Mjällby har inte förlorat 11 av sina senaste 13 matcher

Västerås SK vs Mjällby H2H

Det är första gången på länge i Allsvenskan-sammanhang som Västerås SK ska spela mot Mjällby. Mjällby är utan förlust mot Västerås SK i sina 4 senaste matcher. Mjällby gjorde minst ett mål i sina 4 Allsvenskan senaste matcher mot Västerås SK.

Över 2.5 mål gjordes i fyra av Västerås SK’s senaste tio matcher i alla turneringar. De gjorde ett snitt på 1.4 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i fem av gästernas senaste tio matcher den här säsongen. I snitt gjorde de 1.5 mål under den här perioden.

Västerås SK vs Mjällby Preview

Västerås SK form

Västerås SK har fått utstå en tuff period på slutet. De besegrades med 0-1 av Elfsborg, innan Halmstads BK fick med sig en 0-1-seger. En tredje förlust kom mot Malmö FF, som vann med 1-0. Västerås SK har inte vunnit någon av sina sex senaste matcher i Allsvenskan på Iver Arena. Ett facit på en oavgjorda och tre förluster, där de släppte in sju och gjorde sex mål.

Mjällby form

Att döma av deras tre senaste matcher kan vi förvänta oss lite av allt från Mjällby för tillfället. Mot IFK Norrköping, kom de ut i toppskick och vann med 3-0, innan det oavgjort 1-1 mot AIK. Nu senast blev det förlust 2-1 mot GAIS.

Nuvarande tabellen i Allsvenskan

Västerås SK tog blygsamma fem segrar av sina 10 senaste matcher runt om i samtliga tävlingar. De delade poängen med gästerna i två av matcherna, medan det blev tre förluster. Mjällby vann fem av de 10 senaste och spelade oavgjort två samt förlorade tre av matcherna under denna period. Båda lagen gjorde mål i noll av de 10 senaste matcherna för Västerås SK. Båda lagen hittade även nät fyra gånger i de senaste 10 matcherna för Mjällby.

Senaste lagnyheter

Överraskande nog har Västerås SK bara gjort första målet i tre matcher av de senaste tio matcherna. Mjällby har gjort första målet i fyra matcher av de senaste tio på hemmaplan. Västerås SK har misslyckats göra mål i 4 raka matcher. Västerås SK har gjort mål i 5 raka hemmamöten med Mjällby.