Villarreal vs Barcelona: Bästa oddsen och matchtipsen

Barcelona städar av det mesta motstånd i La Liga förtillfället. I nuvarande form ska Villarreal på Estadio de la Ceramica kommande söndag vara ännu ett offer i kön.

Barcelona har en stabil ledning i ligan efter att ha samlat ihop 53 poäng på 20 matcher. Villarreal släpar efter dem med 31 poäng efter 20 omgångar, vilket placerar dem som nummer 5.

En svår match väntar Villarreal på söndag, då de ska försöka befästa sin position bland topplagen i La Liga. Vinna mot Barcelona kan bli mycket avgörande för resten av säsongen.

Statistik och fakta för Villarreal vs Barcelona i La Liga

  • Villarreal har gjort mål i 22 av de senaste 24 hemmamatcherna
  • I 8 av de senaste 10 matcherna Villarreal har spelat, har båda lagen gjort mål
  • Villarreal har gjort mål i 14 av de senaste 15 matcherna
  • Villarreal har släppt in i 11 av de senaste 13 matcherna
  • I 7 av Villarreals senaste 9 hemmamatcher var antalet av mål under 3.5
  • Barcelona har vunnit de senaste 10 bortamatcherna i rad
  • Barcelona har inte förlorat de senaste 14 matcherna i rad
  • Barcelona har vunnit 15 av sina senaste 17 matcher
  • Barcelona har gjort mål på de senaste 14 matcherna
  • Barcelona har inte förlorat de senaste 10 bortamatcherna i rad

Villarreal vs Barcelona Preview

Villarreal form

Villarreal har varit bleka i sina tre senaste matcher, även om de öppnade med en 1-0-seger mot Girona. De kunde ej följa upp lika bra och förlorade med 0-1 mot Rayo Vallecano, för att senast återigen bjuda bort alla poäng efter 3-1-förlust mot Elche. Villarreal har tagit nio poäng i deras nio matcher mot lag från den övre halvan av La Liga-tabellen. De vann tre av dessa matcher med sex mål mot tio. Villarreal har kommit tillbaka starkt med fyra segrar på de sex senaste hemmamatcherna i La Liga. Ingen oavgjord och två förluster. De gjorde sju mål och släppte in sex.

Barcelona form

Barcelona är i fantastisk form inför kommande matchen efter tre raka segrar. Girona slog man med 0-1, efter det fick Real Betis känna på en 1-2-torsk. Sevilla var det senaste offret efter en 3-0-vinst för Barcelona. Barcelona gjorde 18 mål och släppte in sex i deras nio senaste matcher mot lag från den övre halvan av La Liga-tabellen. De fick ihop sju vinster och 22 poäng. Barcelona har varit enastående på resande fot med fem segrar på de sex senaste bortamatcherna i La Liga. Utöver vinsterna blev det en förlust och åtta mål framåt samt fem insläppta.

Villarreal vs Barcelona H2H

Villarreal åkte på en smäll när Barcelona plockade ner dem med 3-0 i det senaste mötet. Förstnämnda vann dock mötet innan efter en 2-0-seger. Barcelona hoppas kunna göra en lika bra match mot Villarreal som senast. Just den dagen slaktade Barcelona stackars Villarreal totalt i en 3-0-seger. Spelbolagen har Barcelona att vinna den här matchen till bästa odds på 1.91. I deras senaste 7 matcher mot Villarreal, blev det vinst för Barcelona 6 gånger. Barcelona gjorde minst ett mål i 18 av sina senaste 19 La Liga-matcher mot Villarreal. Båda lagen gjorde mål sex gånger i de senaste tio matcherna mellan Villarreal och Barcelona.

Över 3.5 mål gjordes fem gånger i de senaste tio matcherna mellan rivalerna. Villarreal gjorde ett snitt på 1.1 mål, och där Barcelona snittade 2.9 mål. Båda lagen göra mål var vinnande sex gånger i dessa matcher. Över 2.5 mål gjordes i sju av Villarreal’s tio senaste matcher i samtliga tävlingar. De gjorde ett snitt på 1.9 mål under den här tiden. Det blev över 2.5 mål i sex av besökarnas tio senaste matcher den här säsongen. I snitt gjorde de mål 2.7 gånger i dessa matcher.

Tabellställningar i La Liga

Villarreal tog sex vinster på hemmaplan i sina 10 senaste matcher i samtliga tävlingar, medan man kryssade ett gånger. De fick utstå förlust i tre under den här tiden. Barcelona vann tio av sina 10 senaste bortamatcher, spelade oavgjort i noll och förlorade noll. Av de 10 senaste matcherna på Estadio de la Ceramica, gjorde Villarreal öppningsmålet fem gånger, medan gästerna satte första målet i nio av sina 10 senaste på bortaplan.

Senaste lagnyheter

Villarreal har gjort första målet i fem matcher av de senaste tio matcherna. Barcelona har gjort första målet imponerande tio gånger av de senaste tio matcherna. Båda lagen har gjort mål i 4 av de senaste mötena mellan Villarreal och Barcelona när man spelat på Estadio de la Ceramica.

När man tittar på marknaden efter målskyttar är det en bra idé att välja Gerard Moreno. Han är den spelaren i Villarreal som är i bäst målform. Han har gjort tre mål i de senaste sex matcherna, och vill säkerligen göra fler när de möter Barcelona.

Gästerna kommer att ställa hoppet till målgöraren Raphinha som de hoppas ska hitta nätet igen. Raphinha gjorde två mål för Barcelona i de senaste 6 matcherna.

Villarreal saknar bara en spelare i truppen när de möter Barcelona på Estadio de la Ceramica.

Villarreal kan inte använda sig av Giovani Lo Celso kommande söndag mot Barcelona, eftersom han är skadad för tillfället.