Watford vs Southampton bästa odds och matchtips

Watford kommer att spela mot Southampton i omgång tio av Premier League vid Vicarage Road Stadium kommande lördag. På plats nummer 14 i Premier League har Watford spelat ihop tio poäng efter nio matcher. Med åtta poäng befinner sig Southampton på plats 16 i tabellen med nio spelade matcher. Tre förluster i de senaste sex matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Watford. De skulle dock kunna skrälla mot Southampton.

Våra tips

Statistik och fakta för Watford vs Southampton

  • Watford vann inte de senaste tre matcherna i rad hemma;
  • Watford släppte in i 23 av de senaste 25 matcher;
  • Watford släppte in de senaste 19 matcherna i rad;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Watfords senaste tre av fem matcher.
  • Southampton vann inte de senaste nio matcherna i rad på bortaplan;
  • Totalt antal mål var UNDER 3.5 i Southamptons senaste fyra av sex matcher;
  • Totalt antal mål var UNDER 2.5 i Southamptons senaste fyra av sex matcher;
  • Totalt antal mål var ÖVER 3.5 i Southamptons senaste två av fyra matcher.

Form: Watford mot Southampton

Watford hoppas kunna utöka poängen

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Watford eftersom de håller sin nivå. Watford har åkt på flera besvikelser den senaste tiden. Först blev de överkörda av Leeds i en match som slutade 1-0.Liverpool blev också för svåra och tog hem vinsten med 5-0, innan Watford lyckades bryta trenden och i sin senaste match tog hem en vinst med 5-2 mot Everton.
 

Southampton har problem att hitta bra resultat

Southampton tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. I de tre senaste matcherna har man besegrat Leeds vilket följts av två stycken oavgjorda matcher mot Burnley (2-2) och Chelsea (1-1).
 

På pappret verkar de två sidorna vara jämnt matchade, men om man ser till de senaste prestationerna så är Watford det bästa valet här till odds 3.00.

Watford vs Southampton Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Southampton och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 3-1. Watford går in i matchen mot Southampton med 1-5-4 i bagaget från deras senaste tio matcher i Premier League. Fyra gånger i den senaste tio matcher mellan Watford och Southampton blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Premier League

Enligt Premier League tabellen är skillnaden mellan de två lagen för närvarande bara två poäng. Detta innebär att denna match i tionde omgången kommer att vara viktig för båda lagen och deras position i tabellen. Southampton kommer att ha en möjlighet att komma ikapp Watford som för närvarande ligger på plats nummer 14 med tio poäng i den kommande matchen på lördag. Hemmalaget kommer dock säkerligen att försöka ta poängen för sig själva och utöka gapet i tabellen.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Ismaila Sarr. Han är toppskytt för Watford, för närvarande på fyra mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i tre av deras sex senaste matcher. Även Joshua King ska man se upp med som gjorde tre mål senast mot Everton

Southampton kommer att hoppas att James Ward-Prowse hittar nätet igen. Han står på två mål den här säsongen och gjorde mål i två av deras sex senaste matcher. Även Armando Broja, Che Adams och Ibrahima Diallo har gjort två mål på senaste tiden.