AC Milan vs Juventus bästa odds och matchtips

Både AC Milan och Juventus satsar på att befästa sin position i tabellen, när de drabbar samman i denna efterlängtade match på kommande söndag. AC Milan ligger på plats 2 i Serie A med 48 poäng efter att ha spelat 22 matcher. Avståndet till Juventus är 7 poäng vilket gör att det sistnämnda laget ligger på plats 5 i tabellen efter 22 omgångar. 2 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos AC Milan. De skulle dock kunna skrälla mot Juventus.

Våra tips

Statistik och fakta för AC Milan vs Juventus i Serie A

 • AC Milan har gjort mål i 28 av de senaste 30 matcherna
 • I 7 av de senaste 9 hemmamatcherna AC Milan har spelat, har båda lagen gjort mål
 • AC Milan har släppt in i 10 av de senaste 12 hemmamatcherna
 • AC Milan har vunnit 4 av 5 av deras senaste matcher
 • AC Milan har inte förlorat 4 av 5 av deras senaste matcher
 • Juventus har gjort mål i 26 av de senaste 28 matcherna
 • Juventus har inte förlorat 10 av 11 av deras senaste matcher
 • Juventus har vunnit 5 av 7 av deras senaste matcher
 • I 12 av de senaste 14 av AC Milans hemmamatcher mot Juventus var antalet mål under 3.5
 • AC Milan har släppt in i 16 av de senaste 18 matcherna mot Juventus
 • AC Milan har inte vunnit 8 av de 10 senaste matcherna mot Juventus
 • AC Milan har förlorat 6 av de 8 senaste hemmamatcherna mot Juventus
 • I 3 av de senaste 4 matcherna AC Milan har spelat mot Juventus har båda lagen gjort mål

Form: AC Milan mot Juventus

AC Milan håller målet i sikte

De senaste matcherna har resultaten varit vad man kan förvänta sig av AC Milan som hållit sin nivå. AC Milan har upplevt det mesta under sina tre senaste matcher där de lyckades samla på sig fyra poäng. Först tog man en skön 3-0-vinst mot Venezia innan det blev oavgjort efter resultatet 1-1 mot Genoa. Den obesegrade trenden tog dock stopp när Spezia visade sig vara för starka och resultatet 2-1 innebar förlust för AC Milan.

Juventus fortsätter glänsa

Juventus fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med ytterligare en vinst i förra matchen. Juventus har verkligen njutit av att spela fotboll i sina senaste tre matcher. Det började med en 3-4-vinst mot Roma. Segertåget fortsatte därefter med en till vinst mot Udinese med 2-0 innan de i förra matchen besegrade Sampdoria med 4-1.

De två lagen matchas jämnt av bookmakers, men den nuvarande formen gör att Juventus är vårt val för en seger.

AC Milan vs Juventus Matchhistorik

Det senaste mötet mellan AC Milan & Juventus spelades 19 september 2021. Matchen slutade oavgjort och lagen fick då dela på poängen med resultatet 1-1. AC Milan går in i matchen mot Juventus med 2-1-7 i bagaget från deras senaste 10 matcher i Serie A. 6 gånger i den senaste 10 matcher mellan AC Milan och Juventus blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i Serie A

Som framgår av Serie A-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 7 poäng. Även om Juventus inte kommer att ha någon att ta sig förbi AC Milan i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. AC Milan, som nu är nummer 2 med 48 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen kommande söndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Zlatan Ibrahimovic. Han är toppskytt för AC Milan, för närvarande på 8 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 1 av deras 6 senaste matcher.

Juventus kommer att hoppas att Paulo Dybala hittar nätet igen. Han står på 7 mål den här säsongen och gjorde mål i 3 av deras 6 senaste matcher.