Atletico Madrid vs Valencia bästa odds och matchtips

Det är mer än 3 poäng på spel när Atletico Madrid tar sig an Valencia på Estadio Wanda Metropolitano i La Liga. På plats 4 i La Liga ligger just nu Atletico Madrid som samlat ihop 33 poäng efter deras 20 spelade matcher. Med 29 poäng befinner sig Valencia på plats 9 efter 20 spelade matcher. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Atletico Madrid. De skulle dock kunna skrälla mot Valencia.

Våra tips

Statistik och fakta för Atletico Madrid vs Valencia i La Liga

 • Atletico Madrid har släppt in i 10 av de senaste 12 matcherna
 • Atletico Madrid har gjort mål i 9 av de senaste 11 matcherna
 • Atletico Madrid har inte vunnit 6 av 8 av deras senaste matcher
 • Atletico Madrid har förlorat 3 av 4 av deras senaste hemmamatcher
 • Valencia har gjort mål i 26 av de senaste 28 matcherna
 • I 8 av de senaste 9 matcherna Valencia har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Valencia har inte förlorat 12 av 14 av deras senaste matcher
 • Valencia har vunnit 6 av 7 av deras senaste bortamatcher
 • Valencia har släppt in i 8 av de senaste 9 matcherna
 • Atletico Madrid har inte förlorat de senaste 14 matcherna mot Valencia i rad
 • Atletico Madrid har gjort mål i 17 av de senaste 18 matcherna mot Valencia
 • I 6 av de senaste 7 matcherna Atletico Madrid har spelat mot Valencia har båda lagen gjort mål
 • I 9 av de senaste 11 av Atletico Madrids hemmamatcher mot Valencia var antalet mål under 3.5
 • Atletico Madrid har vunnit 5 av de 6 senaste hemmamatcherna mot Valencia

Form: Atletico Madrid mot Valencia

Atletico Madrid hoppas få stopp på lidandet

Atletico Madrid tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Bara ett enda poäng har Atletico Madrid lyckat skrapa ihop i deras senaste tre matcher. Denna poäng kom i en match som slutade 2-2 mot Villarreal, innan de blev besegrade av Athletic Bilbao med 2-1. Senaste matchen blev återigen en besvikelse när Real Sociedad vann med 2-0.

Valencia flyter med

Stämningen i Valencia är inte så bra eftersom de inte lyckats vinna på senare tid. Det har varit både högt och lågt för Valencia den senaste tiden, vilket resulterat i fyra poäng. Mot Real Madrid fick de åka hem tomhänta med en 4-1-förlust vilket man dock revanscherade sig med efter en 0-1-vinst mot Atletico Baleares. Den senaste matchen blev det delad poäng efter ett oavgjort resultat i en 1-1-match mot Sevilla.

Även om Atletico Madrid är favorittippade av spelbolagen har de uppenbarligen varit lite medelmåttiga på sistone och Valencia kommer att tro att de har goda chanser.

Atletico Madrid vs Valencia Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 3-3-match som spelades 7 november 2021. Atletico Madrid har vunnit 50%, medan Valencia har vunnit 0% av deras senaste möten i La Liga vilket gör att de senaste resultaten ser ut så här: 5-5-0. 5 gånger i den senaste 10 matcher mellan Atletico Madrid och Valencia blev över 2,5 mål ett vinnande spel.

Tabellställningar i La Liga

Som framgår av La Liga-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 4 poäng. Även om Valencia inte kommer att ha någon att ta sig förbi Atletico Madrid i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Atletico Madrid, som nu är nummer 4 med 33 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen kommande lördag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Det är svårt att inte titta på Goncalo Guedes när man letar efter en målskytt. Han verkar ostoppbar och har träffat målet 4 gånger i de senaste 6 matcherna för sitt lag Valencia. Hans säsongssaldo är 8 mål just nu.

Med 3 mål på de 6 senaste matcherna för Atletico Madrid är Angel Correa spelaren man ska hålla utkik efter eftersom han kommer att sikta på fler mål.