Empoli vs Roma bästa odds och matchtips

Både Empoli och Roma kommer att försöka åtminstone behålla men också förbättra sin position i Serie A. Lagen möts i vad som just nu är en kamp i mitten av tabellen i Serie A. Efter 22 spelade matcher är Empoli rankade som nummer 11 i Serie A med 29 poäng. Det ger en skillnad på 6 poäng till Roma, som ligger på plats 7 i tabellen med 35 poäng. 3 förluster i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos Empoli. De skulle dock kunna skrälla mot Roma.

Våra tips

Statistik och fakta för Empoli vs Roma i Serie A

 • I 15 av de senaste 17 matcherna Empoli har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Empoli har gjort mål i 25 av de senaste 27 hemmamatcherna
 • Empoli har släppt in i de senaste 13 hemmamatcherna i rad
 • Empoli har inte förlorat 8 av 10 av deras senaste matcher
 • Empoli har inte vunnit de senaste 5 matcherna i rad
 • I 4 av de senaste 5 matcherna Roma har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Roma har inte förlorat 5 av 7 av deras senaste matcher
 • Roma har inte vunnit 3 av 4 av deras senaste matcher
 • Empoli har inte vunnit de senaste 11 matcherna mot Roma i rad
 • Empoli har förlorat 8 av de 10 senaste matcherna mot Roma
 • Empoli har släppt in i 12 av de senaste 14 matcherna mot Roma
 • I 8 av de senaste 10 av Empolis matcher mot Roma var antalet mål under 3.5
 • I 4 av de senaste 5 av Empolis matcher mot Roma var antalet mål under 2.5

Form: Empoli mot Roma

Empoli har problem att hitta bra resultat

Empoli tar sig an denna matchen med några dåliga resultat bakom sig. Man har lyckats ta en poäng på de senaste tre matcherna. Först förlorade man mot Sassuolo vilket man följde upp med en oavgjord match mot Venezia. Senast blev det förlust mot Inter med 3-2.

Roma flyter med

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av Roma de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. Roma kan luta sig tillbaka mot en okej formkurva med sex poäng på tre matcher. Mot Juventus fick de lämna matchen tomhänta efter en 3-4-förlust, men de tog revansch redan matchen därpå genom att besegra Cagliari med 1-0. De byggde på den positiva trenden genom en 3-1-seger mot Lecce i sin senaste match.

Eftersom Roma både är bookmakarnas favorit till odds 1.78 och har starkare prestationer på sistone än vad Empoli har visat upp, verkar Roma vara det naturliga valet.

Empoli vs Roma Matchhistorik

När lagen senast spelade mot varandra vann Roma och tog därmed alla 3 poäng efter matchresultatet 2-0. Empoli tar sig an Roma med 0-2-8 i bagaget från deras senaste matcher i Serie A. I den föregående 10 matcher mellan Empoli och Roma kom över 2,5 mål upp 4 gånger. Båda lagen gör mål var ett bra val 5 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Serie A

Om man tittar på den nuvarande Serie A-ställningen så skiljer Empoli och Roma för närvarande i 6 poäng och 4 placeringar. Roma kommer säkerligen att försöka ta med sig alla tre poängen från Empoli kommande söndag för att avancera ytterligare i ligatabellen. Trots att Empoli är outsider i den här matchen kommer de att försöka göra den här dagen eländig för sina motståndare. Resultatet av den här matchen kommer förmodligen att ha en stor inverkan på båda lagen inför deras nästa matcher och därför kan vi inte vänta på att se hur matchen mellan Empoli och Roma kommer att sluta.

Skytteligan

Om man tittar på marknaden för en målskytt verkar det vara en bra idé att välja Andrea Pinamonti. Han är toppskytt för Empoli, för närvarande på 7 mål under hela säsongen. Totalt hittade han nätet i 1 av deras 6 senaste matcher.

Roma kommer att hoppas att Tammy Abraham hittar nätet igen. Han står på 8 mål den här säsongen och gjorde mål i 5 av deras 6 senaste matcher.