AC Milan vs Spezia bästa odds och matchtips

Övre halvan mot den undre när AC Milan förbereder sig för att möta Spezia i Serie A. Som nummer 2 har AC Milan lyckats skrapa ihop 48 poäng efter 21 spelade matcher. Med 19 poäng har Spezia efter 21 matcher placerat sig på plats plats 16 i Serie A. 1 förlust i de senaste 6 matcherna har satt tydliga spår i självförtroendet hos AC Milan. De skulle dock kunna skrälla mot Spezia.

Våra tips

Statistik och fakta för AC Milan vs Spezia i Serie A

  • AC Milan har gjort mål i 27 av de senaste 29 matcherna
  • I 6 av de senaste 8 hemmamatcherna AC Milan har spelat, har båda lagen gjort mål
  • AC Milan har vunnit de senaste 4 matcherna i rad
  • AC Milan har inte förlorat 7 av 9 av deras senaste matcher
  • Spezia har släppt in i 21 av de senaste 23 bortamatcherna
  • Spezia har inte vunnit 8 av 10 av deras senaste matcher
  • Spezia har förlorat 6 av 8 av deras senaste bortamatcher
  • Spezia har gjort mål i de senaste 4 matcherna i rad
  • Spezia har inte förlorat 3 av 4 av deras senaste matcher
  • I de senaste 3 av AC Milans matcher mot Spezia var antalet mål under 3.5

Form: AC Milan mot Spezia

AC Milan fortsätter vinna

Resultaten har varit vad man kan vänta sig av AC Milan de senaste veckorna. Varken mer eller mindre. AC Milan ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter några riktigt bra resultat i de senaste tre matcherna då man också lyckades samlade på sig sju poäng. Segertåget började med vinster med 3-1 och 3-0 mot Roma respektive Venezia. Vinstsviten stoppades dock sedan av Genoa, som fick med sig ett 1-1-resultat och lagen fick därmed en poäng vardera den gången.

Spezia håller målet i sikte.

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Spezia eftersom de håller sin nivå. Spezia har vunnit två av sina senaste tre matcher. Först tog man en skrällseger mot Napoli men lyckades inte bygga på den positiva trenden när man förlorade mot Verona. Senast blev det seger mot Genoa.

I en match mellan dessa två till synes jämlika lag, med båda i samma form, kan hemmafördelen bli den avgörande faktorn. En seger för AC Milan till odds 1.33 ser ut att vara det bästa alternativet kommande måndag.

AC Milan vs Spezia Matchhistorik

Det senaste mötet mellan AC Milan mot Spezia var ett Serie A-möte så sent som 25 september 2021 och vi såg då AC Milan ta en 2-1-vinst. AC Milan tar sig an Spezia med 2-0-1 i bagaget från deras senaste matcher i Serie A.

Tabellställningar i Serie A

Som framgår av Serie A-tabellen är skillnaden mellan de två lagen 29 poäng. Även om Spezia inte kommer att ha någon att ta sig förbi AC Milan i tabellen inom en snar framtid, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. AC Milan, som nu är nummer 2 med 48 poäng, kommer att göra sitt bästa för att klättra i tabellen. I alla fall kommer matchen kommande måndag säkert att vara ett bra tillfälle att satsa på.

Skytteligan

Franck Kessie är en av spelarna i AC Milan som förväntas göra mål regelbundet. Han har gjort 3 mål denna säsong. Spezia ställer hoppet till Simone Bastoni som har gjort ett mål hittills denna säsong. Det kommer säkerligen bli fler om han hittar sin målform.