Atalanta vs Inter bästa odds och matchtips

Det är mer än 3 poäng på spel när Atalanta tar sig an Inter på Gewiss Stadium i Serie A. Atalanta har för närvarande plats 4 i tabellen med 41 poäng efter 20 spelade matcher. Med 20 omgångar bakom sig har Inter lyckats samla ihop 49 poäng och ligger på plats 1 i Serie A. Eftersom Atalanta går in i matchen som underdogs kommer de att vara väldigt sugna att skrälla och ta poäng mot Inter.

Våra tips

Statistik och fakta för Atalanta vs Inter i Serie A

 • Atalanta har gjort mål i 27 av de senaste 29 matcherna
 • Atalanta har inte förlorat 14 av 16 av deras senaste matcher
 • I 7 av de senaste 9 hemmamatcherna Atalanta har spelat, har båda lagen gjort mål
 • Atalanta har släppt in i 7 av de senaste 9 hemmamatcherna
 • Inter har inte förlorat 21 av 23 av deras senaste matcher
 • Inter har vunnit 13 av 15 av deras senaste matcher
 • Inter har gjort mål i 21 av de senaste 23 matcherna
 • I 10 av de senaste 12 hemmamatcherna Atalanta har spelat mot Inter har båda lagen gjort mål
 • Atalanta har släppt in i 17 av de senaste 18 hemmamatcherna mot Inter
 • Atalanta har inte vunnit 13 av de 15 senaste matcherna mot Inter
 • Atalanta har inte förlorat 10 av de 12 senaste hemmamatcherna mot Inter
 • I 7 av de senaste 9 av Atalantas matcher mot Inter var antalet mål under 2.5

Form: Atalanta mot Inter

Atalanta letar efter mer

Det är svårt att hitta något att klaga på när det gäller Atalanta eftersom de håller sin nivå. Atalanta ser ut att ta sig an vilken motståndare som helst efter ett riktigt bra resultat de senaste tre matcherna då man samlade på sig sju poäng. De spelade först lika med (0-0) mot Genoa, innan de besegrade Udinese med 6-2 och sedan Venezia med 2-0.

Inter kan verkligen bygga vidare på den senaste vinsten

Inter fortsätter tåga på och sopar för närvarande bort allt motstånd med ytterligare en vinst i förra matchen. Inter kommer till matchen med tre raka segrar i ryggen. Först besegrade man Torino med 1-0 följt av ytterligare en seger mot Lazio med 2-1. Senast blev det ännu en seger mot Juventus med 2-1.

De två lagen matchas jämnt av bookmakers, men den nuvarande formen gör att Inter är vårt val för en seger.

Atalanta vs Inter Matchhistorik

Senast lagen möttes fick vi inte se någon vinnare. Lagen delade nämligen poängen i en 2-2-match som spelades 25 september 2021. Atalanta tar sig an Inter med 1-5-4 i bagaget från deras senaste matcher i Serie A. Över 2,5 mål var ett vinnande spel 3 gånger i de senaste 10 matcher mellan Atalanta och Inter. Båda lagen gör mål var ut 5 gånger i dessa 10 matcher.

Tabellställningar i Serie A

Som framgår av Serie A-ställningen är skillnaden mellan de två lagen 8 poäng. Även om Atalanta inte kommer att ha en möjlighet att komma över Inter i tabellen någon gång inom kort, kommer hemmalaget säkert att försöka minska gapet genom att samla in fler poäng. Inter, som nu ligger på 1 med 49 poäng, kommer att göra sitt bästa för att öka avståndet till sina motståndare. Hur som helst kommer matchen kommande söndag säkert att vara ett bra tillfälle att lägga ett spel på.

Skytteligan